Za rozchodem podle Marešových slov nestojí hodně práce, nebo že by si s manželkou přestali rozumět, ale strach ze stereotypu rodinného života. Své děti miluje, ale sebe má Mereš zřejmě raději. Jak jinak si vysvětlit jeho chování.

Stereotyp rodinného života mě vyděsil

"Najednou jsem si uvědomil, že přesně vím, jak by vypadal můj život až do smrti. Ten hrozící stereotyp rodinného života mě asi vyděsil, a tak jsem před ním utekl ještě před tím než nastal. A tak jsem udělal sobecké rozhodnutí. Protože život je jenom jeden a já si ho chci užít na sto procent," řekl Mareš o myšlenkách, které ho děsí.

Leoši tohle sis měl ale promyslet dřív, než sis vzal Moniku a pořídili jste si dvě krásné děti. Proč si člověk, kterému vadí rodinný život vůbec zakládá rodinu? Mareš sice své syny Jakuba a Matěje miluje, ale víc má rád sám sebe. Jak jinak si vysvětlit příčinu, proč děti a manželku slavný moderátor opustil? Pro Mareše je důvod prostý, jak sám o sobě prohlásil, je sobec.

Obětovat se nechci, jsem sobec

"Moje žena Monika je skvělá, strávili jsme spolu nádherných  jedenáct let. Došli jsme ale na konec cesty. Jiní by na mém místě zatnuli zuby a obětovali se, ale já jsem sobec. Myslím, že takhle budu svoji rodině prospěšnější. Každý, kdo v životě něco dokázal byl hajzlík," uzavřel jednu svou životní etapu Mareš v rozhovoru pro Elle.

O milence Gábině Dvořákové nepadlo ani slovo. Zřejmě si ale Mareš kvůli ní uvědomil tíhu závazků, která ho tak straší. Mareš tak zřejmě potřebuje volnost, má pocit, že si život ještě pořádně neužil. Z jeho slov, ale stále ještě jeho manželka Monika nebude asi zrovna nejšťastnější.

Zato se Mareš pochlubil, kolik věcí si ze svého pohádkového platu může dovolit. Za moderování na televizi Nova si za tři roky práce vydělá panáct miliónů korun. Takže koupit si z rozmaru nové Porsche pro Mareše není problém. A to i přes to, že měsíčně splácí hypotéku v hodnotě 350 tisíc. "Rád utrácím, chci mít všechno nejlepší," řekl v rozhovoru pro Elle, když se zrovna vracel z nákupu nejnovějšího porsche v plné výbavě.

Zítra exkluzivně v tištěném Blesku čtěte reakci manželky Moniky na Marešovo přiznání.

Fotogalerie
7 fotografií