První kroky Slavíka vedly ke kolébce, kde odpočíval Vojtíšek. „Vítám tě do rodiny,“ naklonil se zpěvák s dojetím nad miminkem. Jistě v tu chvíli myslel i na svou maminku. Měla by velkou radost. Nedočkala se bohužel ani vnoučat, natož pravnoučete.

Starostlivý dědeček rozdával rady

Pak se Karel v hale starostlivě zastavil u klecí se zakrslými králíky Rockym a Betynkou, kteří dělali Lucce a Honzovi společnost, než se jim narodil syn. „Doufám, že není Vojta alergický na zvířecí srst. Dávejte na to dobrý pozor,“ upozornil prozíravý dědeček dceru a zetě na možné nebezpečí.

Malý jako by slyšel, že jde o něj, začal se v kolébce vrtět a chtěl chovat. „Drž mu hlavičku,“ radil Gott dceři. Vnuka sice s láskou hladil, ale pochovat se ho ještě bál. A co by Slavík Vojtovi popřál do života?

„Vím, jak je důležité, aby povolání, které si zvolí, bylo taky jeho láskou. Aby chodil rád do práce a byl šťastný,“ dodal Gott. Poradil rodičům Lucii (22) a Honzovi (30), aby v budoucnu malého do ničeho nenutili.

„Jen třeba nechte otevřený klavír nebo někde položenou kytaru. Uvidí se, jestli bude tíhnout k hudbě,“ poradil dědeček Karel.

Gottova dcera Lucie je spokojená

Lucie do rodičovství vplula rychle. „Nemám na porod žádné drastické vzpomínky. Šlo to rychle, malý se narodil za dvě hodiny,“ řekla Blesku spokojeně Gottova dcera.

Je už zase štíhlá, nezůstalo jí ani deko. „Hlavně aby Vojta pěkně nabíral a rostl,“ přeje si Lucka. S chůvou zatím nepočítá, protože babičky se už prý začaly hlásit o svá práva a s radostí budou nového člena rodiny hlídat.

Fotogalerie
2 fotografie