Seriál pravidelně sledují přes dva miliony diváků, a tak si představitelé hlavních postav řekli o peníze. „Honoráře se zvedly,“ potvrdila i mluvčí Novy Michaela Fričová. Představitelé vedlejších rolí mohou tiše závidět.

Zatímco s novými postavami seriálu tvůrci Ordinace rozhodně nehodlají o honorářích smlouvat, představitelé Mázla, ředitelky Tiché, Frynty či Pusenského mají exkluzivní podmínky. Dokonce už zase platí, že natočí za den jen jeden jediný obraz, ale velkoryse se jim počítá celý natáčecí den.

Zatímco jinde se Nova snaží šetřit a propouští, hvězdy Ordinace zjevně šidit nehodlá. „Staré postavy seriálu mají podmínky výrazně lepší než herci, kteří do Ordinace naskočili teprve nedávno nebo ještě přijdou. Tak to prostě je,“ potvrdil člověk ze štábu. „Herecké honoráře zůstaly buď stejné, nebo se i zvedly,“ potvrzuje i mluvčí Fričová.

Denní honorář Jana Šťastného se pohybuje okolo 12 tisíc korun za natáčecí den, Petr Rychlý má jen o pár tisíc méně, stejně jako Milan Bahul. O podobných penězích si představitelé nových rolí mohou jen nechat zdát. A je úplně jedno, že na place stráví často mnohem víc času než leckterá hvězda Ordinace.