Zemřel 3. dubna na celkové selhání organismu. „Pepovi se tady přestalo líbit. Najednou to vzdal,“ řekl Blesku herec Antonín Hardt (74). „Byl jsem za ním v Nemocnici Na Homolce, když mu amputovali nohu. Dokázal žertovat, byl v pohodě. Pak ho ale život přestal bavit,“ dodal.

Josef Koníček byl úspěšný choreograf a tanečník

Koníček spolupracoval například na filmech Dáma na kolejích, Noc na Karlštejně, Starci na chmelu, kde si i zahrál postavu kytaristy.

Nastudoval v 50. letech pro pražské Národní divadlo slavné představení Bílá nemoc, v němž si zahrála matka dnešního podnikatele Petra Kratochvíla, matka herečky Isabely Soukupové a manželka básníka Vítězslava Nezvala.

Koníček připravil také známý televizní klip Mackie Messer s Milošem Kopeckým, byl uznávaný i v Německu, kde dlouho působil. S první ženou měl syna Víta, který je varhaníkem a na pohřeb nemohl přijet, protože právě koncertoval v jižních Čechách. Podruhé se Koníček oženil v Německu, vdova Inge na pohřeb přišla i s dcerou Dagmar.

Obřadní síň byla plná

Ústřední obřadní síň na pražských Olšanech byla při smutečním obřadu úplně nabitá. Poslední hold přišlo úspěšnému choreografovi vedle rodiny vzdát téměř celé Hudební divadlo v Karlíně, kde mnoho let působil.

„Pepův humor nám všem bude chybět,“ řekl Blesku herec Ladislav Županič. Na poslední cestě Koníčka vyprovodil hit Michala Tučného Tam u nebeských bran.

Fotogalerie
6 fotografií