Karel Šíp se od samého začátku přímého přenosu jako David potýkal s pomyslným Goliášem, kterým byla technika. Pět minut úvodu na začátku přenosu nebylo vůbec slyšet. Zvukaři brutálně zaspali a Šípa ‚vomejvali‘ poprvé. Opakovaný start ho natolik vykolejil, že se z něj na celý zbytek pořadu stal Karel Brebta Šíp…

S večerem se ale nakonec popasoval jako profík, náplastí na nezdar mu mohou být dvě zrcadla. Jednu cenu dostal v kategorii nejoblíbenější osobnost televizní zábavy, druhou pak celý tým Všechnopárty v kategorii nejlepší zábavní pořad.

Gott přemohl bolesti..

Karel Gott se postaral o nejnapínavější překvapení večera. Ještě necelé dvě hodiny před přímým přenosem nikdo nevěděl, jestli Gott, kterého trápí nesmírné bolesti po pondělní operaci meziobratlové ploténky, vůbec bude schopen dorazit, natož pak vystoupit a samozřejmě převzít cenu.

Gott to ovšem dokázal, ačkoli na něm bylo vidět, jak s každým krokem nesmírně trpěl. Divák tak nakonec nepřišel o tradiční slavičí duet Gotta s Lucií Bílou. A Karel Gott naopak nepřišel o tradiční TýTý ocenění. Nikdo opravdu ani nečekal, že by to mohlo být jinak. Kromě zrcadla pro nejoblíbenějšího zpěváka si odnesl jedno i za absolutního vítěze letošního ročníku.

Hledání a nalezení ztraceného Čáslavského

A do třetice Karel Čáslavský. Konečně si na něj někdo vzpomněl a ocenil jeho celoživotní práci televizního historika. Za mravenčí práci v televizních archivech a na tvoření populárních pořadů Hledání ztraceného času či Videostopu si to jistojistě zaslouží. Do Dvorany slávy televizní zábavy Čáslavského uvedla herečka Jiřina Jirásková.

Souboj Lucií vyhrála ta Vondráčková

Obrovským překvapením byl úspěch Lucie Vondráčkové, která v kategorii nejoblíbenější zpěvačka porazila Lucii Bílou. Ta neúspěch a možné zklamání na sobě nedala ani za mák znát. Závěr večera byla totiž jasně v její režii, když s Gottem zpívala duet Ať láska křídly mává.

Velký triumf slavila Česká televize, která v počtu oceněných porazila komerční konkurenci TV Nova. Přestože za Novu bodovala Ulice – Hana Maciuchová v kategorii hereček a Rudolf Hrušínský v kategorii herců, SuperStar Martin Chodúr a zprávař Karel Voříšek, ČT na body zvítězila - utrhla si nejlepšího baviče (Karel Šíp), publicistu (Václav Moravec), zábavní pořad (Všechnopárty), seriál (Vyprávěj) a vlastně i Dvoranu slávy (Karel Čáslavský).

 


ONLINE: Zrcadla TýTý jsou rozdána. Absolutním vítězem se stal bolestmi ochromený Karel Gott, který večer ustál. Připomeňte si celý průběh minutu po minutě a navíc s exkluzivními komentáři Evy Aichmajerové.

 

Eva Aichmajerová
Autor: Archiv Evy Aichmajerové

Když na konci zpívala Lucie Bílá s Karlem Gottem, náš syn konečně usnul. Když zpívali, jenom zíral na obrazovku a pak pomalu zavřel svá očička. Přitom celou dobu během pořadu usnout odmítal.

Všem děkuji, že spolu se mnou a Blesk.cz sledovali TýTý. Přeju krásnou dobrou noc.

22:10 - Nezapomeňte, již za pár okamžiků tu bude Módní policie s Františkou Čížkovou.

Eva Aichmajerová
Autor: Archiv Evy Aichmajerové

Opravdu si myslím, že panu Šípovi nebylo dobře. Protože od první třetiny měl rozepnuté sako a ke konci i povolenou kravatu. Na konci působil dost vyčerpaným dojmem. Každopádně i přesto to zvládnul bravurně. Myslím si, že by se vůbec nikdo jistě nezlobil, kdyby příští rok TýTý moderoval znovu.

Celý večer byl velice příjemný a rozhodně lepší než Anno. Humor při podobných předáváních nemusí být za každou cenu. Standard, že to musí být vtipné, to tu začalo snad s panem Duškem na Českém lvu. Všichni teď očekávají, že jakékoli vyhlašování bude náramná řachanda. Jde to přeci v klidu a s noblesou, přesně tak, jak to ukázal dnešní večer.

21:54 - Slavnostní vyhlašování cen TýTý je ukonce. Loučí se se s vámi jak redakce Blesk.cz, tak i naše výborná komentátorka Eva Aichmajerová, které patří velký dík..

Eva Aichmajerová
Autor: Archiv Evy Aichmajerové
Jsem moc ráda, že Lucie Bílá nešla do černé, ale do červené barvy. Vypadala jako oživlá mořská víla. Byla nádherná. Obdivuji Karla Gotta, že to ustál.

21:48 - Na pódium přichází také Lucie Bílá, která s Gottem zpívá duet Ať láska křídly mává. Lucie oslňuje operními polohami a rudými šaty. Jen aby z Lucčina zpěvu nechytl Karla druhý houser...

21:47 - "Už se jdeš natáhnout, Karle?" Ptá se Gotta Šíp. "Ne, ještě budu zpívat," hlásí se o slovo Gott.

21:46 - "Letos je to padesát let, co jsem vystoupil v televizi," zahájil svou děkovačku bolestmi sužovaný Karel Gott. "Tohle ocenění je samozřejmě vedle mé rodiny velký lék a zároveň závazek do budoucna."

21:45 - Absolutním vítězem TýTý se stává Karel Gott!

21:42 - Chodúrovi patří jeviště. Zpívá píseň Paparazzi od Lady GaGa, kterou zářil i v SuperStar!

Eva Aichmajerová
Autor: Archiv Evy Aichmajerové
Je mi líto, že cenu Objevu nedostal Zdeněk Pohlreich, jehož děkovací řeč by byla stokrát lepší, než nudná a připravená řeč Martina Chodúra.

21:37 - Kategorii Objev roku vyhlašuje Marek Eben. Vítězem se stává vítěz Česko Slovenské SuperStar Martin Chodúr! Chodúr je oblečen jako maturant z tabla a jeho děkovačka je nudnější než Nedělní chvilka poezie.

Eva Aichmajerová
Autor: Archiv Evy Aichmajerové

Adéla Banášová, která má podle mě nejdelší nohy ve střední Evropě, dorazila v tak úzkých šatech, že vedle Petra Dvořáka mohla jen cupitat. Její šaty připomínají rozkvetlou jarní louku.

Při celkových záběrech to zrcadlo, které je na jevišti jako maketa, tak odráží zadky všech přítomných. U některých je to dobře, ale někteří by měli chodit bokem.

21:31 - Seriálem roku se stává Vyprávěj České televize. Paradoxem je, že cenu vyhlašuje Adela Banášová v doprovodu ředitele TV Nova Petra Dvořáka.

21.26 - Právě končí divácké hlasování o Objev roku. Kdo zvítězí? Eva Aichmajerová už prozradila, že ona drží palce jednoznačně nekompromisnímu šéfkuchaři Zdeňku Pohlreichovi.

21:25 - Karel Šíp se celý pýří. Jeho Všechnopárty vítězí i v kategorii pořadů

21:24 - Příchází ředitel ČT Jiří Janeček v dobrovodu krásné slovenské herečky Andrey Kerestešové, která se postarala o největší rozruch na večírku po České Miss, když jí při divokém tanci a hlubokém záklonu vykloukla ňadra. Šíp se ji ptá, zda už dostala nabídku do seriálu. Kerestešová hodí očko na Janečka a ten mlsně prohlásí: "Určitě se dohodneme po konci pořadu." Jestli mu Kerestešová ukáže, to co na večírku Miss, má roli jistou.

Miss
Autor: David Malík

Eva Aichmajerová
Autor: Archiv Evy Aichmajerové
Velmi ráda sleduji pořady Karla Čáslavského. Jen mi je trochu líto, že na něm nezapracoval stylista. Vypadá trochu jako by byl v mysliveckém. Ale on je taková osobnost, že kdyby přišel třeba v pytli, tak je to jedno.

21:20 - Do Dvorany slávy televizní zábavy byl uveden Karel Čáslavský. Cenu přebírá z rukou Jiřiny Jiráskové.

21:19 - Konečně si někdo vzpomněl na tak trochu přehlíženého a "ztraceného" filmového historika Karla Čáslavského, autora pořadu Hledání ztraceného času a Videostop, který uváděl společně s Janem Rosákem.

21:12 - Karel Šíp pořád na volá na pódium nějaké lesbičky. Aha, to jsou Support Lesbians...

Eva Aichmajerová
Autor: Archiv Evy Aichmajerové
Lubomír Lipský je chodící noblesa. Hana Maciuchová měla velmi odvážné šaty, tomu tleskám. Měla skoro odhalená záda. Všimla jsem si, že paní Maciuchovou v řadě pouštěla Zlata Adamovská, která byla taky nominovaná. Když kolem ní Hana Maciuchová procházela, ani se na Zlatu nepodívala. Buď byla tak v šoku, nebo se dámy nemají moc rády.

21:11 - Seriál Ulice má opět žně. Poté, co 'vyžrala' skoro všechny ceny na Anno, sklízí úspěchy i na TýTý. Zakřivené zrcadlo dostal Rudolf Hrušínský, který v nováckém seriálu Ulice hraje partnera Hany Maciuchové.

Eva Aichmajerová
Autor: Archiv Evy Aichmajerové
Začínám mít pocit, že všechny ty dnešní kiksy jsou zrežírované a jsou ukázkou všemožných moderátorských trapasů. Ještě by to mohlo vygradovat tím, že tam Karel Šíp zkolabuje.

21:08 - "Musel jsem se jít trochu vosprchnout. Jsem nějakej zapařenej," komentuje Šíp.

21:05 - Šípa ta jeho cena nějak rozhodila. Už už zval na pódium kapelu Support Lesbians, aby mu umožnila během jejich vstoupení trochu si 'vorazit'. "Proč nejdou? Kde jsou Support lesbians?" shání se po kapele Šíp. Musela dorazit nápověda a Šípovi připomenout, že teď je na řadě kategorie nejoblíbenějšího herce.

21:03 - Cenu pro nejoblíbenější herečku dostala Hana Maciuchová. Zakřivené zrcadlo jí předává Lubomír Lipský.

Eva Aichmajerová
Autor: Archiv Evy Aichmajerové
U Šípovy Všechno párty se vždycky směju od začátku do konce. Rozhodně si tu cenu zasloužil. A teď ta jeho děkovačka mě pobavila z dnešního večera ze všeho úplně nejvíc.

20:58 - Šíp místo děkovačky nadává. "Diváci, když teda jste mi poslali ty hlasy, tak proč až teďka!?" Jede skvělý monolog ve stylu Milouše Jakeše a jeho nezapomenutelného projevu z Červeného Hrádku. "Tak vám tedy pěkně děkuju," uzavřel Šíp.

20:56 - Osobností televizní zábavy se stal Karel Šíp. Nejenom dnes je teda mužem na svém místě. Šíp tomu nevěřit. Bere obálku vyhlašovatelům z rukou. Musí se přesvědčit na vlastní oči.

Eva Aichmajerová
Autor: Archiv Evy Aichmajerové
Iva Frühlingová je hrozně hezká ženská, mám ji ráda i jako zpěvačku. Jen má výtku k maskérkám. Proč ji maskérky proboha neučesaly?! V publiku jsem zahlídla Zlatu Adamovskou, která vypadá fantasticky. V jejích letech bych vážně takto chtěla vypadat!

20:53 - Národ si oddechl. Překvapení se nekonalo a Gott má další cenu TýTý. "Božského" Káju jen tak něco nazastaví - ani houser. I když na něm bylo vidět, že každý krok ho bolí, vplul na pódium, jako by vyhřezlou ploténku operoval sám doktor Blažej. Gott prostě i přes zdravotní problémy mládne a je otázkou, kdy se to zastaví. Ukazuje gesto drzých kluků, zpívá rap s německým zpěvákem Bushidem, k tomu sbírá jednu cenu za druhou. Co ještě nemá? Snad to místo na Hradě? Definitivně by tak odpověděl svým kritikům na otázku: Kdepak ty ptáčku hnízdo máš.

20:45 - Vítězem je samozřejmě Karel Gott! Ale současně je i největším hrdinou dnešního večera, protože i přes nesmírné bolesti, které ho trápí po nedávné operaci zad, do Vinohradského divadla dorazil. Je na něm vidět, že každý krok ho velice bolí.

Eva Aichmajerová
Autor: Archiv Evy Aichmajerové

Asterka, která kategorii zpěváků vyhlašovala, mě překvapila tím, že neměla černé brýle. Ta její sukně byla tak nabíraná, že jsem zvědavá jak bude sedět.

Karel Gott měl na sobě zvláštní kombinaci - smokingové sako a košili bez vázanky, to si v Česku může dovolit jen Karel Gott. Je to opravdu božský Kája. Obdivuji ho, že dorazil. Ty bolesti na něm byly přece jen vidět

20:42 - Je před námi zodpovězení největší otázky dnešního večera. Přijde Karel Gott? Jeho vítězství je jaksi nasnadě... Podle astroložky, kterou Karel Šíp oslovil, Gott nevyhraje až v roce 2060, a to prý proto, že v tomto roce Martin Chodúr velkolepým koncertem oslaví své 70. narozeniny.

20:39 - Kategorie Zpěvačka. Na fóry není čas. Vítězkou se stává překvapivě Lucie Vondráčková!

Eva Aichmajerová
Autor: Archiv Evy Aichmajerové
Habera dorazil klasicky jako modeman. Lucka Vondráčková byla mile v šoku z výhry. Naopak Lucie Bílá tento faktu ustála naprosto s přehledem.

20:38 - Píseň Eva je jak stvořená pro komentátorku dnešního večera Evu Aichmajerovou...

Eva Aichmajerová
Autor: Archiv Evy Aichmajerové

Karel Šíp podává dobrý výkon, jen zbytečně moc mluví. Má na to, ale zbytečně se tam tím trápí a přidává si práci. Ten jeho outfit mohl být lepší…

Michal Hrůza a jeho kapela mě fakt hodně baví. Je to skvělý muzikant a zpěvák. Název kapely Hrůzy je super...

20:32 - Michal Hrůzy a jeho kapela Hrůzy vyplňuje přenos titulní písní ze seriálu Vyprávěj. Snad si mezitím Karel Šíp stihne zapnout sako, které mu za moderátorským pultíkem dost nevhodně povlává.

20:28 - Nebesky krásná těhotná Alice Bendová vyhlásila vítěze. Cenu rozhodně právem získal Václav Moravec, který z děkovačky udělal tak trochu Otázky....

Eva Aichmajerová
Autor: Archiv Evy Aichmajerové
Alice vypadá naprosto úžasně. Obdivuji ji, že vyrazila 6 týdnů před porodem. Vypadala luxusně. Václav Moravec je pro mě zatím hvězdným módním krasavcem dnešního večera, který si je vědom, že lesklé materiály letos poletí.

20:27 - Kategorie Osobnost televizní publicistiky. Radek John a Josef Klíma už rok nebyli v televizi. Je s podivem, že byli vůbec nominováni.

Fotogalerie
15 fotografií

Eva Aichmajerová
Autor: Archiv Evy Aichmajerové
Byla bych ráda, kdyby Objev roku vyhrál Zdeněk Pohlreich. Je to pro mě absolutní objev. Bohužel mu nemůžu poslat SMS, protože musím jednou rukou houpat svého syna Michaela. Ale moc ho obdivuji, je to absolutní profík a držím mu palce.

20:20 - Vyhrává novácký zprávař Karel Voříšek. Karla Šípa se ptá na úvodní problémy. "To nebyl fór," přiznává Šíp, kterému se při vzpomínce na počáteční průser stále ještě rosí čelo.

20:17 - Osobnost televizního zpravodajství. Kdo se stane vítězem?

20:15 - Diváci od této chvíle mohou SMSkami hlasovat o vítězi v kategorii Objev roku. Nominováni jsou Martin Chodúr, Zdeněk Pohlreich, Vladimír Kořen a Jan Saudek.

Eva Aichmajerová
Autor: Archiv Evy Aichmajerové
Jejda, Jakub Ludvík, který sedí v lóži vedle lóže Jiřího Janečka, si právě trochu požvejknul. Asi nevšimnul, že ho právě zabírají. Ale fotograf jeho velikosti si to může dovolit.

20:11 - První kulturní vložka - postaral se o ní s duetem Petr Kolář a Petra Janů.

Eva Aichmajerová
Autor: Archiv Evy Aichmajerové

Podezřívám organizatory, že to s tím zvukem vtip nebyl. Asi jim to prostě kikslo. Ale pan Šíp z toho vybruslil naprosto bravurně. Jen ta jeho kravata je trochu šílená.

To, co vidím v publiku, je málo pestré. Je tam málo barev. Už se těším, až budou bližší záběry, abych si mohla prohlédnout, kdo má co na sobě. Těším se róbu Lucky Bílé, která dorazila se svým momentálním partnerem, synem Filípkem, který má opět vyžehlené vlasy. Hned za nimi sedí Lucka Vondráčková, které to nesmírně sluší. Vypadá, jako by jí bylo tak osmnáct...

20:07 - Divadlo není rozhodně zaplněné. Přitom má o třetinu menší kapacitu než Divadlo v Karlíně, kde se TýTý poslední roky vyhlašovalo.

20:06 - Adéla Banášová sedí v lóži s generálním ředitelem Novy Petrem Dvořákem.

20:05 - Karel Šíp právě dostal mikrofon. Možná šlo scénáristický záměr. Je to trapné...

20:04 - Diváci v hledišti tleskají, vtip se povedl.

20:03 - Hlediště vypadá v pozoru... Asi ho slyší... Nyní se smějí. Asi byl vtipný.

20:02 - Chudák Karel! Už dvě minuty mluví a mluví a nikdo ho neslyší a neslyší...

20:00 - TýTý je tady. Na jeviště přichází Karel Šíp. Jeho rudá kravata táhne oči. Nefunguje zvuk! Karel Šíp vůbec není slyšet. Další trestné body pro organizátory. Záložní titulky připraveny také nejsou!

19:55 - Divadelní sál je téměř zaplněn. Do začátku přenosu zbývají poslední minuty...

19:47 - Kulinářský mistr a pedant Zdeněk Pohlreich léžérně popíjí nealko pivo přímo z lahve! Takováhle nóbl akce by si skleničku přeci jen zasloužila...

19:44- Vzhledem k tomu, že jaro je tady už téměř v plné síle, tak místo rozjasněných barev se to na Vinohradech hemží černou. Nuda, nuda, nuda. Černé procesí rozčísly vínovou róbou zatím jen Tereza Kostková a Lenka Hornová.

19:40 - Ředitel ČT Jiří Janeček přišel sám, ředitele Novy Petra Dvořáka doprovází manželka a dcera.

19:37 - Do kuloárů prosákly neoficiální informace, že z velkého úspěchu by se dnes večer mohla radovat Česká televize, která má hned několik pořádně nažhavených želízek v ohni.

19:27 - Moderátorka Občanského juda Pavlína Danková přišla se šéfem pražské záchranky Schwarzem. Adélu Gondíkovou doprovází její švagrová Markéta, tudíž dámská jízda..

19:26 - Dorazil také Marek Eben se svou manželkou Markétou, kterou přivezl na vozíku.

19:24 - Jiří Babica přišel s manželkou celý vyfiknutý, dokonce i učesaný byl. No vida, šéfe.

19:09 - Pořadatelé absolutně nezvládli organizaci! Přestože je na pozvánkách napsáno, že vstup je od 19 hodin, ještě deset minut po 19. hodině se nevpouští. Všichni hosté se mačkají ve foyer. "Je to neuvěřitelné, tohle jsem na TýTý ještě nezažila," hlásí z místa redaktorka Blesk.cz.

18:55 - Na Vinohrady proudí první známé osobnosti. Sámer Issa, Tereza Kostková, Gábina Partyšová. Předvádění večerních rób komplikuje déšť, deštníky, kabáty... i ty jsou součástí outfitu, takže i tyto doplňky by měly být originální, chic a v souznění s celkem.

18:45 - Před divadlem v dešti vyčkává několik desítek lovců autogramů. Jakmile se objeví některá ze známých osobností, fanoušci se na ni doslova vrhají.

18:30 - Karel Gott vyjíždí ze svého domu na pražské Bertramce směr Vinohradské divadlo. Podle všeho i přes ukrutné bolesti dnes večer vystoupí.

Sledujte Blesk.cz a dozvíte se i to, co v televizi neuvidíte. Tentokrát se navíc můžete těšit na komentáře Evy Aichmajerové-Decastelo, která si právě užívá mateřskou dovolenou s půlročním synem Michaelem. Během večera bude celé vyhlašování náležitě glosovat.

Eva Aichmajerová
Autor: Archiv Evy Aichmajerové
Zdravím všechny čtenáře Blesk.cz a těším se na shledanou při večerním ONLINU z vyhlášování TýTý. Společně se mnou ho bude sledovat i náš malý Míša, který komentáři šetřit rozhodně nebude...


V pohotovosti je už také naše módní policajtka Františka Čížková, která si již brousí zuby, aby patřičně ohodnotila oděvní kreace zúčastněných celebrit. Kdo zazáří a kdo propadne? Dozvíte se ještě dnes večer na Blesk.cz.

Připomeňte si:

525103:gallery:true:true Česká Miss 2010: Online přenos s komentáři Františky Čížkové

 

525267:gallery:true:true Paráda na České Miss? První liga, vážení

 

525452:gallery:true:true Módní horory na České Miss: Tanga polonahé Rychtaříkové
Eva Aichmajerová
Autor: Archiv Evy Aichmajerové
Opravdu si myslím, že panu Šípovi nebylo dobře. Protože od první třetiny měl rozepnuté sako a ke konci i povolenou kravatu. Na konci působil dost vyčerpaným dojmem. Každopádně i přesto to zvládnul bravurně. Myslím si, že by se vůbec nikdo jistě nezlobil, Celý večer byl velice příjemný a rozhodně lepší než Anno. Humor při podobných předáváních nemusí být za každou cenu. Standard, že to musí být vtipné, to tu začalo snad s panem Duškem na Českém lvu. Všichni teď očekávají, že jakékoli vyhlašování bude náramná řachanda. Jde to přeci v klidu a s noblesou, přesně tak, jak to ukázal dnešní večer.