Ivo Letov celý svůj život věnoval showbyznysu. Přes padesát let vyvážel české umělce do zahraničí a naopak světové hvězdy do Československa a později do Česka přivážel. Mnoho tuzemských umělců mu vděčí za část svých úspěchů.

Letov zemřel minulou sobotu ve věku 80 let. Přes dva roky bojoval se zákeřnou rakovinou. Na úterní pohřeb do malé smuteční síně na pražských Olšanských hřbitovech se s ním ale přišla rozloučit jen smutně malá hrstka přátel z branže – producent Oldřich Lichtenberg, Karel Vágner, Michal David a Felix Slováček. Zbytek do zhruba padesátky smutečních hostů tvořila rodina a přátelé.

Na pohřbu nikdo nepronesl smuteční řeč. Z reproduktorů zaznělo několik písní, jako první duet Drupiho a Moniky Absolovoné. Italský zpěvák Drupi byl Letovův dlouholetý blízký přítel. Byli spolu neustále v kontaktu.

Když Letov umíral, pravidelně s ním telefonoval a ptal se na jeho zdraví. Osobně se pohřbu ale kvůli pracovním povinnostem zúčastnit nemohl. Tichý a skromný obřad trval necelou půlhodinu. Na poslední cestu Letova vyprovodily jeho nejoblíbenější písně – v angličtině, francouzštině, italštině, v jazycích, které miloval.

Fotogalerie
14 fotografií