„Nejezdí pro mě zadarmo. Stálý plat ale nemá. Dělá to z přátelství a já ho odměňuji recipročně,“ řekl Blesku Gott. Pro toho Olda naposledy jezdil v sobotu, kdy ho opakovaně převážel noční Prahou z Karlína na Smíchov až do dvou do rána. A Gott byl tak spokojen, že dal Oldovi nové auto.

Novým citroënem Olda sice Karla vozí, má ho ale jinak k dispozici celý den pro vlastní potřebu. „Platí mi naftu, opravy, mytí,“ sdělil Blesku Olda.

Olda Havránek si potrpí na citroëny
Autor: Martin Mithofer

A Gott umí být skutečně velkorysý. Tu pořídí auto, tu Oldu oblékne od hlavy až k patě, koupí mu hodinky, pračku, lednici, dovolenou, prostě to, co je třeba.

„Olda nepřijde zkrátka! Když něco potřebuje, tak mu to prostě koupím. On se mnou také nejezdí každý den. Delší cesty si řídím sám,“ vysvětluje Karel. A když je Olda opravdu ve velkém zápřahu, dostane od Slavíka dárek i v podobě bankovek.

Gott se s Oldou znají už léta

Gotta Olda poznal před 50 lety, kdy jezdil pro celé divadlo Apollo. „Tehdy jsme se skamarádili a po celá léta potom občas vídali. Když jsem v šedesáti šel do důchodu, byl jsem nešťastný. Karel mě zachránil,“ přiznává Olda.

Gottovi si tehdy postěžoval a optal se, jestli neví o nějaké práci. „Karel mi slíbil, že kdykoli bude potřebovat taxi, zavolá mě. A slovo dodržel,“ zavzpomínal Gottův řidič.