„Nejtěžší pro mě bylo krájet cibuli a neuříznout si při tom prsty,“ svěřil Blesku své pocity z vaření Tuna. Ten si přípravu jídel zkusil zrovna v období, kdy v kuchyni O2 areny panuje pořádný zmatek.

Speciální menu se totiž připravuje pro návštěvníky světové show Putování s dinosaury, která v hale odstartovala ve středu a zítra končí. Při show diváci uvidí pohybovat se prehistorická zvířata v životní velikosti.

„Během pěti dnů, co Putování s dinosaury trvá, celý tým kuchařů O2 areny uvaří zhruba deset tisíc jídel, z toho asi šest tisíc pro VIP klienty, pro klubové a skyboxové patro,“ prozradil Tuna. Ten svůj kulinářský výtvor zítra naservíruje rodině Pavla Zuny, Jiřího Adamce a Reye Korantenga, které se na show přijdou podívat.


Luxusní menu

Předkrm
Duet marinovaného lososa a lososového tartaru s omáčkou z hrubozrnné hořčice a kytičkou hlávkových salátů v košíčku z křehkého těsta

Polévka
Chřestové cappuccino s parmazánovým toastem

Hlavní jídlo
Dorůžova pečené kachní prso doplněné gratinovanými bramborami s dušenou zeleninou a koňakovou omáčkou

Dezert
Tvarohový cheese cake s borůvkam