Lasica, jenž se proslavil ve dvojici se svým zesnulým kolegou Juliem Satinským (†61), oslavoval hlavně se svými nebližšími přáteli a rodinou, manželkou Magdou Vášáryovou a dcerami Hanou a Žofií.

Kulatiny měl Milan Lasica sice už ve středu, oslavu ale odložil po čtvrteční premiéře své hry Na fašírky mi nesahaj. V bratislavském Štúdiu L+S, které je pojmenované po něm a jeho nejmilejším parťákovi Satinském, exceloval společně s další legendou slovenské herecké scény Milanem Kňažkem.

Po představení se v prostorách hotelu Tatra konal večírek za účasti hercových nejbližších. Samozřejmě nechyběla manželka Magda Vášáryová, švagrová Emilie Vášáryová nebo dcery Hana a Žofie. Dorazili i nejlepší slovenští Lasicovi kamarádi. To jsou Ladislav Chudík, Marián Labuda, Marián Varga nebo Martin Huba. „Čekali jsme, že dorazí i někdo z Čech. Milan se hodně přátelí s Bolkem Polívkou nebo Václavem Havlem. Býval by je moc rád viděl,“ svěřili účastníci večírku, který se protáhl jen krátce přes půlnoc.

Fotogalerie
6 fotografií

„Bylo obdivuhodné, že Milan vydržel, pro něj slavení moc není. Navíc měl za sebou dvouhodinovou hru, kdy neslezl z jeviště, a pak se ani minutu nezastavil,“ shodli se přítomní.

Nejznámější filmy Milana Lasici

1982 – Srdečný pozdrav ze zeměkoule
1983 – Tři veteráni
1983 – Samorost
1986 – Velká filmová loupež
1987 – Frankensteinova teta
1988 – Don Juan
1989 – Vážení přátelé, ano
1993 – Saturnin
1997 – Výchova dívek v Čechách
1998 – Pasti, pasti, pastičky
2004 – Konečná stanica
2006 – Obsluhoval jsem anglického krále