Americká hip-hopová skupina Black Eyed Peas (BEP) vyjela krátce po vydání svého nejnovějšího alba na světové turné – The E.N.D. World Tour. V rámci tohoto turné zavítá poprvé i do České republiky. Turné odstartovalo v září v Japonsku, v říjnu následovala Austrálie a Nový Zéland, v únoru až dubnu přijde na řadu Severní Amerika a v květnu se svých oblíbenců dočkají i obyvatelé starého kontinentu.

Fotogalerie
1 fotografie

BEP si s sebou přivezou i olbřímí podium s molem předsunutým až doprostřed arény, které na jednu stranu umožní bezprostřední kontakt kapely s publikem, na druhou stranu však sníží kapacitu plochy na stání na pouze 3500 diváků. Obří rozměry podia sníží kapacitu i v ostatních podlažích O2 areny.

"Jsme rádi, že českému publiku můžeme v O2 areně představit další hvězdy světové hudby. Kapelu, která je po celém světě uznávána nejen fanoušky, ale také hudební kritikou, což dokazuje řada cen, včetně 3 cen Grammy. A právě na Grammy mají Black Eyed Peas 6 nominací i za rok 2009," řekl Blesk.cz mluvčí O2 Arény Jan Tuna.

Kapela BEP vznikla v roce 1995 a od roku 2003 (příchod zpěvačky Fergie) hraje v následující sestavě: multiinstrumentalista will.i.am, zpěvák apl.de.ap, rapper Taboo a zpěvačka Fergie. Album The E.N.D. je v pořadí již jejich páté.

Mezi nejznámější skladby BEP patří hity jako Shut Up, Lets Get It Started, Don’t Lie, Don't Phunk With My Heart, My Humps, Pump It, Where Is The Love? nebo letní megahit I gotta Feeling či singl Meet Me Hafway, který se v současnosti drží na špici světových hitparád.

BEP mají na svém kontě i pěknou řádku ocenění včetně třech Cen Grammy. Hned šest želízek v ohni v podobě nominací mají BEP i na Grammy za rok 2009, které se budou v Los Angeles rozdávat 31. ledna 2010.