I když po celé metropoli v pondělí kolabovala doprava a kolegové zesnulého už nepatří k nejmladším, sešly se jich na pražských Olšanech asi čtyři desítky.

Všichni vzpomínali na Koutného role v operetách a taky na veselé chvíle v divadelním klubu. „Jirka nezkazil žádnou legraci. Spíš ji inicioval,“ ocenil letitého kamaráda za všechny představitel Limonádového Joe Karel Fiala (84).
Nad rakví pak promluvil Jan Kačer (72). Smuteční řeč pojal jako parafrázi toho, co by řekl sám zesnulý. „Miloval jsem život, a nezatracuju ho ani teď, když skončil. Láska mé ženy a dětí se nemůže nikam vytratit,“ ujistil za Koutného všechny Kačer. S Bleskem po obřadu na tchána zavzpomínal i Zbyněk Merunka. „Byl to fajn chlap, a neříkám to jen proto, že zemřel. Pamatuju si první den, kdy jsem se mu představil. Pojď na tenis, řekl mi a já pak pochopil, že lidé, kteří dělají nějaký sport, umí nejen vyhrávat, ale i prohrávat,“ řekl Blesku Merunka. „ Tchán měl velký smysl pro humor. Bude mi chybět,“ dodal dojatě.

Fotogalerie
3 fotografie

Právě svým humorem dokázal Koutný okouzlit ve svých rolích (Drahé tety a já, Kalamita, Panelstory, Bílá paní nebo Čtyři vraždy stačí, drahoušku), ale i v civilním životě. Proto také řada herců neváhala ani minutu a i přes půlmetrové závěje a stále padající sníh přišla dát svému kolegovi poslední sbohem.