Německé děti dostaly Popelku, kterou natáčelo Československo ve východoněmecké koprodukci na zámku Moritzburg, v kinech k sobotnímu Mikuláši. Promítání bylo doplněno bohatým doprovodným programem několika fanklubů pohádky Tři oříšky pro Popelku. A jak se dalo čekat, bylo vyprodáno do posledního místa.

Po berlínské projekci bude film promítán i v dalších německých městech od východoněmeckých Drážďan až po západoněmecký Kaiserslautern. Na znovuobnovenou premiéru slavné pohádky lákaly desítky plakátů.

Podobné plakáty, s fotografií Libuše Šafránkové v roli Popelky, se nedávno objevily také po České republice. Knižní vydavatelství použilo fotku z filmu na titul knížky pohádek a také na billboardy.

„Mám z těch billboardů psychickou újmu, když se na ně musím denně dívat,“ sdělila Šafránková před časem vydávající firmě. Dokonce po ní požadovala půl milionu korun! Nakonec se vydavatelství s herečkou domluvilo na částce 150 tisíc korun. „Právník paní Šafránkové ale pak zavolal, že zvyšují částku na dvojnásobek. Tři sta tisíc dát nemůžeme, takže jsme zase na začátku,“ řekla Blesku spolumajitelka firmy Helena Šimková.

Fotografii vydavatel řádně zakoupil u firmy Kirké a takové potíže skutečně nečekal. Libuše Šafránková se ke kauze pro Blesk nevyjádřila.