Největší krásky světa tam slavnostně otevřely novou zelenou zónu Orlando West Park. Bavili je při tom žáci místní základní školy, kteří během akce zpívali a tancovali. Po slavnostním přestřižení stuhy byly zasazeny dva první dva stromy, z nichž jeden zasadila přímo Miss World 2008 Ksenniia Kushin.

Fotogalerie
6 fotografií

"V sowetském parku to bylo krásné, pomáhaly nám sázet stromy i malé děti. Jsou strašně roztomilé, nejraději bych si nějakého malého černouška zabalila domů," řekla nám Aneta. Je to pro mě čest, že jsem mohla být u otevření nové části zeleně v Africe, a že tady bude růst strom, který jsme společně s Miss World 2008 Ksenii Sukhinovou zasadily," dodává.

Dívky si po sázení stromů zašly na prohlídku Soweta, která zahrnovala také návštěvu někdejšího domu Nelsona Mandely a Desmonda Tuta a památník Hectora Petersona a po něm se vydaly do Johannesburgu na muzikál.

"Muzikál byl velmi živý, dvě hodiny utekly jako voda. Děj byl o jihoafrické civilizaci, jak šel čas s lidmi, kteří tu žijí od prvopočátku civilizace po současnost. Moc se mi to líbilo," okomentovala zážitek Aneta.

Aneta Vignerová: Vítají nás tu jako světové hvězdy!

V pondělí 23. listopadu se finalistky Miss World 2009 přesunuly s celým týmem do pobřežního města Durbanu. Návštěva pobřeží vyvrcholila finálem soutěže Miss World Beach Beauty.

Mezi přípravami na finále Miss World Beach Beauty navštívily fotbalový stadion The Moses Mabida, kde se bude konat mistrovství světa ve fotbale 2010.

"Všichni nás tady vítají, jako bychom byly světové hvězdy. Je to nádherný pocit a obrovská zkušenost. Už jsem viděla spousty národností, ale tady jsou snad nejmilejší lidé na světě. Všichni se usmívají, jsou vstřícní, kdyby takhle usměvavá byla naše republika alespoň z půlky, svět u nás by byl hned veselejší," prohlašuje nadšená Vignerová.

Ve čtvrtek 26. listopadu se finalistky vrátily do Johannesburgu, kde je v následujících dnech čekají přípravy choreografie. V pondělí se vrátí na pár dní do Kapského města.