Zaplněné hlediště, v němž se podle pořadatelů sešlo 12 000 lidí, dlouho aplaudovalo jeho novým skladbám z alba Ali e Radici i starším hitům.

Římský rodák během koncertu pozdravil i výročí sametové revoluce, když se v jeho průběhu na projekční ploše za jeho zády objevil velký český nápis "Ať žije svoboda a demokracie".

Eros Ramazzotti
Autor: Ladislav Křivan

Vystoupení zpěváka s nezaměnitelnou barvou hlasu začalo efektním nástupem, když při písni Appunti e note vylezl za asistence pomocníků v dělnických přilbách z jednoho z osmi velkých přepravních kontejnerů, které sloužily jako dekorace na pódiu i jako projekční plochy.

Prošedivělý zpěvák se přesvědčil, že v České republice má velkou fanouškovskou základnu. Publikum, v němž převažovaly dívky a ženy, okamžitě reagovalo tancem a nadšeným křikem na jeho skladby. "Dobrý den, Praga. Jak se máte?" pozdravil bouřící davy a během téměř dvouhodinové show zahrál se svou skupinou například píseň Terra promessa, se kterou v roce 1984 zaznamenal první výrazný úspěch na festivalu v San Remu.

Diváci bouřlivě reagovali i na skladbu Fuoco Nel Fuco, s níž se před časem dlouho držel na vrcholu českých hitparád. Duet I Belong To You (Il Ritmo Della Passione), který s ním nazpívala americká zpěvačka Anastacia, využil Ramazzotti k tomu, aby dal prostor všem svým třem doprovodným zpěvačkám.