V obou pořadech soutěží ve zpěvu neprofesionálové, oba pořady moderují známé tváře, oba pořady jsou vlajkové lodě svých televizí. A tuto neděli si to českotelevizní Duety s nováckou SuperStar rozdají v přímém přenosu.

„Duety zcela vyjíměčně vysíláme v neděli, protože v sobotu je na programu koncert iniciativy Václava Havla nazvaný Už je to tady, který se nedal posunout na jiný termín,“ vysvětlil mluvčí Česko televize.

Fotogalerie
4 fotografie

Druhé vyřazování v Duetech se tak odehraje v neděli od 20.00. Tedy přesně ve stejný čas, kdy na Nově odstartuje další finálový večer SuperStar. Na tu se dívají téměř dva miliony diváků, Duety sleduje více jak milion lidí. Jak tedy dopadne jejich souboj? „Ty pořady jsou sice konkurenti, ale zase ne tak moc. Duety sledují spíše starší diváci, zatímco SuperStar míří vyloženě na mladé, takže si myslím, že vyhraje SuperStar, ale Duety zase tolik neztratí,“ přemýšlí mediální analytik Marek Ditrich.

Obě show navíc paradoxně trápí i podobné problémy. A sice nemoc soutěžících. V SuperStar bojuje hned několik finalistů s nachlazením, v Duetech je na tom nejhůře Simona Postlerová. „Už minule musel na obstřiky hlasivek, po kterých nemohla skoro mluvit. Teď celý týden nemohla trénovat s Petrem Kolářem. Zpívat budou písničku Hlupák váhá od Katapultu, takže jsou všichni zvědaví, jak to tahle dvojice zvládne. Jsou totiž považováni za velké favority,“ prozradil nám zdroj ze zákulisí.