„Nelze to udělat bez úmrtního listu a potvrzení, že byla Stella už zpopelněna,“ řekl v úterý Blesku hereččin přítel, akademický malíř Petr Pavlík. Patnáctiletý pes Jesty tak bude ještě chvíli žít.

Za vykonavatele poslední vůle určila Májová Jiřího a Věru Němečkovy, kteří byli v kalifornském Waalbrucku jejími sousedy. A když na tom Stella začala být zdravotně špatně a kvůli obrovským bolestem v páteři se stala závislá na chodítku, Němečkovi se o ni a o jejího psa pečlivě starali.

Čtěte také:

Werichova princezna Zpěvanka (†86): Tajemný život, záhadná smrt >>
Májová: Zabijte mého psa a pohřběte ho se mnou >>

„V poslední vůli se dočetli, že Stella nechce, aby bez ní Jesty žil. Bála se, že by zemřel steskem. Němečkovy tedy zaúkolovala, aby pejska nechali utratit v den jejího zpopelnění,“ vysvětloval Pavlík, který je v těchto dnech v neustálém kontaktu s Jiřím Němečkem. Májová byla zpopelněna v pondělí a Jiří Němeček se tedy s Jestym vydal ke zvěrolékaři. Smrtící injekci psovi ale dát nešlo. „K tomuto úkonu nestačil jen úmrtní Stellin list, v Kalifornii je k vykonání poslední vůle třeba i potvrzení o zpopelnění, které úřady ještě nevyhotovily,“ popisoval Pavlík.

Jesty proto stále ještě štěká a běhá po zahradě. Dlouhý život ho už ale nečeká. Májová má být na svém ranči rozptýlena už zítra a s ní i ostatky jejího manžela Jaroslava Mráze, který zemřel v roce 1998. Zda bude rozptýlen i Jesty, zatím nikdo netuší.