Na zakázku vyrobená kytara Epiphone, kterou podepsala například Aneta Langerová, Michael Kocáb, Jana Kirschner, Ondřej Hejma, Katarína Knechtová a řada dalších, se dostala do dražby díky podniku Hard Rock Café. Ten je právě proslulý tím, že ve svých prostorách vystavuje nástroje a další výbavu hudebních legend.

Fotogalerie
8 fotografií

„Nástroj jsme si nechali vyrobit na naši speciální objednávku. Chtěli jsme, aby na ní bylo logo charitativní akce Pinktober, která bojuje proti rakovině prsu. Své podpisy pak na ní zvěčnila řada hudebních hvězd. Výrobní cena nástroje byla přes čtyřicet tisíc korun, ale skutečná cena je samozřejmě mnohem vyšší,“ vysvětluje ředitel pražské restaurace Hard Rock Café.

A důvod, proč se tak cenný hudební instrument objevil v dražbě? „Se společností Bonus.cz jsme se dohodli, že kytaru na jejich aukčních stránkách vydražíme a výtěžek půjde právě na boj proti rakovině prsu. Věřím, že se o kytaru v aukci poperou nejen hudební nadšenci, ale všichni, kterým není lhostejný boj s rakovinou. Navíc se jedná o výhodnou investici, protože podle sběratelů se cena podobné kytary během let mnohonásobně zvýší,“ vysvětluje ředitel Hard Rock Café.

Aukce o kultovní kytaru se můžete zúčastnit zde.