Zpěvačka rozeslala své prohlášení médiím. Jako první ho zveřejnil server ahaonline.cz. „Volím tuto poněkud nezvyklou formu kontaktu s vámi, protože momentálně nemám jinou možnost. Ocitla jsem se totiž ve velmi vážném zdravotním stavu v nemocnici a nechci čekat s určitými věcmi až na své propuštění, protože neřešené problémy mají tendenci narůstat,“ píše v úvodu Bartošová.

„Přišla jsem o tolik chtěné dítě, a to je pro každou ženu velká rána. A k tomu jsem shodou okolností zůstala na všechnu tu bolest sama, protože manžel byl pracovně v zahraničí, a tak jsem se v té bolesti topila, občas něco řekla a výsledkem byla neuvěřitelná kauza v médiích, kde se pohřbilo nejen naše dítě, ale spolu s ním i naše manželství a svým způsobem i lidská důstojnost mého manžela,“ říká zpěvačka.

„A tak vás všechny velice prosím, abyste se do nás už nestrefovali otrávenými šípy, nerozvádíme se, máme se pořád rádi a já si svého manžela velmi vážím za to, co pro mne udělal, a je mi líto, když se o něm píše nepravda. Určitě je dost jiných témat, o nichž se dá v souvislosti s námi psát. Třeba o muzikálu Děti ráje, na který se nesmírně těším, nebo o úspěchu mého manžela v Polsku. A věřte, že se oba vynasnažíme, aby pořád bylo o čem psát. Jen doufám, že to budou už pozitivnější zprávy, než byly ty dosavadní,“ uzavírá Bartošová.

"Iveta nám volala, že je v nemocnici. Tento týden neměla Iveta ani zkoušet, takže zatím to přípravy muzikálu nijak neohrožuje. Doufáme, že do příštího týdne se dá dohromady. Pokud ne, tak na ní samozřejmě počkáme," řekla Blesk.cz mluvčí projektu Děti ráje Kristýna Horáčková. Samotná Bartošová ani její manžel Jiří Pomeje telefony nezvedali a nereagovali ani na zaslané sms.