„Chtěla bych vidět, že je o kluka postaráno, že po mé smrti nezůstane sám,“ řekla Blesku Obermaierová. Byla na Jardu, který nyní pracuje jako sanitář v pražské vojenské nemocnici, celý život úplně sama.

Jediný manžel Jarky Obermaierové Richard Čech na syna po rozvodu neplatil, ani se o něj nijak nezajímal. „Týden před narozením Jarouška mi umřela maminka, o tátu jsem přišla už v deseti letech. Takže jsem se coby opuštěná matka s dítětem musela dost otáčet. Navíc Jarda hodně stonal,“ vzpomíná herečka na svůj těžký osud.

Byla jedináček a nemá žádné blízké příbuzné, jen pár přátel, a to nejen z divadla. „Všechno jsem to zvládla, i když to občas byla honička. Ale jsme relativně zdraví, máme, co potřebujeme. Práce je, zaplať pánbů, dost. Jen kdyby si kluk konečně našel nějakou přítelkyni, aby ho měl někdo rád, “ prosí osud Obermaierová. Má strach, že neštěstí v lásce může být trochu dědičné.

Sama herečka, kterou znají diváci už pět let jako Nyklovou ze seriálu Ulice, měla na chlapy spíš smůlu. Prožila si studentskou lásku s hercem Michalem Pavlatou, chodila s kolegou Josefem Čápem, který si pak vzal Kláru Jernekovou a posléze Gabrielu Beňačkovou, ale půlku života je jen se synem Jardou.