„Mám za sebou dvě operace a navíc mě všechno bolí. Ozývají se má stará zranění z dob, kdy jsem hodně sportoval,“ postěžoval si herec.

„Za poslední tři roky jsem domaloval jen jeden obraz. Měl jsem v malování velkou útěchu, přinášelo mi radost, ale teď ani nemohu stát u štaflí s plátnem,“ prozradil herec. „Chodím kolem rozmalovaného obrazu a nemohu ho kvůli bolestem dokončit. Je to moc smutné,“ dodal. Ještě před třemi lety točil Holý seriál Místo v životě, kde představoval právníka Babku. Nyní by si už před kameru netroufal. Navíc před několika lety ovdověl. „Když jste sám a nemůžete ani nic dělat, dny jsou strašně dlouhé, zoufale se vlečou,“ řekl Blesku Holý.


388817:gallery:true:true

V malování nacházel herec Holý útěchu, nyní kvůli bolestem malovat nemůže.


Herec zažil před několika lety dokonce klinickou smrt. „Praskla mi břišní aorta, a pak jsem měl při operaci zvláštní nezapomenutelný zážitek. Ocitl jsem se na lodičce, která plula v něčem nepopsatelném, voda to rozhodně nebyla,“ řekl herec. Podle jeho slov byl mimo náš svět. Naštěstí se po těžkém lékařském zákroku vrátil zpátky na zem.

Jiří Holý studoval původně uměleckou průmyslovku, kterou nedokončil kvůli německé okupaci. Láska k výtvarnému umění mu ale zůstala a vedle herectví a dabingu se pak průběžně věnoval taky řezbářství a malbě obrazů. Působil dokonce v divadlech jako scénograf.