„Bolesti už díky lékům odeznívají, ale trápí mě, že nemohu pracovat. Potřebuju si připravit scénář pro natáčení seriálu Cukrárna a jednou rukou mi to na počítači nejde,“ svěřil Klein Blesk.cz.

Oblíbený režisér, kterého si herci chválí hlavně pro jeho laskavost a přímo vyhlášenou trpělivost, se snaží tuto vlastnost uplatnit i sám na sobě. Moc mu to ovšem zatím nejde. „V půlce září padne v Písku první klapka. Musím to nějak zvládnout, nemůžeme zůstat stát,“ pevně věří Klein.

Nový třináctidílný seriál Cukrárna je určený celé rodině, s humorem líčí osudy starších žen, které odcházejí do důchodu. V hlavní roli se představí Veronika Žilková coby majitelka cukrárny, vedle ní se po dlouhé době objeví v seriálu Iva Janžurová (68) a Jana Štěpánková (74).

„Pokud mám možnost, píšu roli přímo na herce. Vím přesně, jak bude postava vypadat. Ale třeba v případě Miriam Hejlové v Ulici, tedy Hany Maciuchové, se to otočilo,“ prozradil Klein. „Její postava zástupkyně ředitelky měla původně být přísná až protivná, jenže herečka z ní svým charismatem udělala sympatickou bytost. Tak teď už pokračujeme v tomto duchu,“ dodal Klein.