Za všechno mohou dvě povídavé prostitutky z pražského bordelu K5, Žaneta a Denisa, kterým se praktiky klienta Jiřího Hudlera vůbec nelíbily. Nebýt těchto prodejných, nadmíru rozhořčených slečen, nejspíš by Jirka další ráno napsal své Simonce esemesku, že je ženou jeho života. A chtěl by s ní počít potomka. Alespoň tak to tvrdí skandálem zaskočená Krainová.

Zatímco Hudler, za příčinu Krainovou iniciovaného rozchodu, (on se na něj snažil v náruči prostitutek zapomenout) považuje její touhu po dítěti, na něž se on zatím necítí. Kde je pravda, těžko říci. Faktem je, že krásna Simona má věk na to, aby jí tikaly biologické hodiny.

Dítě chtěla i s bývalým, o sedm let mladším tureckým přítelem Alpem, který byl mnohem kultivovanější. Zahrnoval ji luxusními dary, seznámil ji s vysoce postavenou rodinou, dal jí briliantový prsten od Bvlgari, jenž považovala za zásnubní. Všechno nasvědčovalo, že by to mohlo klapnout, leč ve vší decentnosti neklaplo. I když Simona v případě Alpa veřejně řekla, že ona po dítěti touží, zatímco Alp ne.

Fotogalerie
5 fotografií


Všechno nahrává dojmu, že muži obletovaná a modelingem vyčerpaná žena, by se ráda usadila. Nejlépe (po zkušenostech s exmanželem Bořkem Slezáčkem) s mužem, jenž by ji zajistil, i když si sama dosud vydělává velmi zajímavé peníze. Bohužel Alp a Jirka, s nimiž za posledních pět let postupně žila, jsou výrazně mladší chlapi, co chtějí atraktivní přítelkyni, nikoli rodinu.

Krainová si samozřejmě u obou partnerů věkový rozdíl uvědomovala, ale rozhodla se ho ignorovat, sobě i jiným obhájit. „Ptají se mne, jak to bude za deset let. Ale i kdybych chodila s někým stejně starým, taky přece nebudu vědět, jaké to bude za deset let. Já žiju momentem, který je teď. Nyní jsem strašně šťastná, spokojená a co bude za deset let, opravdu neřeším. Ale ani nejsem tak hloupá, abych nevěděla, že to může skončit tragicky,“ řekla letos v létě o vztahu se Hudlerem Simona.

Krainová také ještě nedávno v jednom rozhovoru prohlásila, že Hudlerův přestup z NHL do Moskvy, na jejích cestách za Jirkou nic nemění: „Docela se těším. Asi ani v Moskvě nebudu sedět doma a připravovat teplé večeře. Naštěstí je po mně Jirka nevyžaduje. Je stejnej bohém jako já a raději jde se mnou na večeři do restaurace. V Moskvě mám schůzku s agenturou, která se mnou chce pracovat…“

Bylo to v době, kdy se v kuloárech začalo šuškat, že to mezi ní a hokejistou drhne. A ona, jak nyní tvrdí, se s ním pokoušela dvakrát rozejít, neboť ji vztah přestal uspokojovat. A divadlo před novináři vysvětluje tím, že nemínila věc skandalizovat, chtěla dopřát Hudlerovi klid na přestup.

Hudler už tak ohleduplný nebyl. Po skandálu s prostitutkami pouze konstatoval, že za rozchodem se Simonou, jak už bylo řečeno, stojí její touha po dítěti. Zatímco ona tvrdí opak – prý si ji chtěl potomkem připoutat. A nyní si gratuluje, že to neudělala, i když byla chvíli na vážkách. Z logiky věci vyplývá, že pravdu bude mít spíš Hudler. Pětadvacetiletým úspěšným bohémům se do zakládání rodiny nechce, zatímco u šestatřicetileté ženy je to pravděpodobné. Hypoteticky určitě.

Může tedy za rozchod jedenáctiletý věkový rozdíl, jenž partnerům diktuje jiné potřeby? Do určité míry jistě, byť Simona to svádí na lásku na dálku, která u ní nemůže fungovat. A ještě větším problémem je, že Krainové mladší partneři patří k úspěšným, bankovním kontem atraktivním mužům, obletovaným spoustou krásných a mladších děvenek, což jejich mužské ego šťaví k maximu. Nicméně životní vztahy, kde ona je výrazně starší než on, existují.

Stačí připomenout patnáctileté soužití slovenské herečky Zdeny Studenkové s o sedmnáct let mladším druhem, dirigentem Braňo Kostkou. Ti dva spolu začali žít, když jí táhlo na čtyřicet a jemu bylo dvacet dva. Po deseti letech, ale přišla krize. Braňo chtěl dítě, které mu Zdena ve svém věku nemohla dát. Následoval rozchod a za čas stejně došlo k návratu. Zkrátka happy end.

Mučit se standardy měšťácké morálky nemá smysl. Nicméně platí, že spokojené životní partnerství, kdy ona je výrazně starší, příliš časté není. Na Krainové příběhu je nejsmutnější – bez ohledu na věk – jak láska nebeská spadla do hnoje. Popisovanými radovánky Hudlera v bordelu počínaje, jadrnými vzkazy Krainové, jež mu přes média posílá, konče. A ještě trapnější je reakce Hudlerovy exmilenky  Agáty Hanychové včetně ironického komentáře její matky, herečky Veroniky Žilkové. „Moje máma, která má Hudlera strašně ráda, mi říká: Když chodil s tebou, tak neměl potřebu tě s děvkama podvádět, protože měl jednu doma. Tak trochu měla pravdu,“ řekla novinářům debaklem vztahu potěšená, dosti promiskuitní Agáta.