Nyní bude zpěvačka hvězdou nové inscenace Johanky z Arku a ve studiu točí výběr písní z tohoto muzikálu na desku. Most přes minulost nazpívala jako duet se svojí alternací Lucií Šoralovou. „Mrzí mě, že premiéru může vždycky hrát jen jeden a že v mediální prezentaci jsou prosazována jenom některá jména. Přijde mi to nespravedlivé,“ naráží na své vlastní zkušenosti Bára Basiková.

Ke každodenním zkouškám se Bára připojí po 20. srpnu. Divadlo Kalich už má pro jejího několikaměsíčního syna objednanou dětskou postýlku, přebalovací pult a další vybavení. Ředitel divadla Michal Kocourek totiž Basikové slíbil, že během zkoušení bude mít jen pro sebe vyčleněnou šatnu, která bude zařízena tak, aby v ní mohl několik hodin každý den strávit i Theodor (4 měsíce). Ve chvílích, kdy bude zpěvačka na jevišti, se o dítě bude v divadle starat jeho otec Petr Polák.

„Překvapilo mě, že sotva jsem se vrátila z porodnice, začala mi přicházet jedna pracovní nabídka za druhou. Všechna oslovení mi samozřejmě udělala radost, ale zatím je musím odmítat. Něco málo se rýsuje, ale v tuto chvíli opravdu sama nevím, kdy na to budu mít čas,“ svěřila zpěvačka.