Prošla si desetiletým peklem, než se postavila na nohy. Teď už je v klidu, zatímco exmanžel Vízner se třemi malými dětmi a o pětadvacet mladší ženou vypadá uštvaně. A zřejmě bude hůř.

Tenkrát, v době rozvodu Víznera se Šulcovou, nikdo nevěřil, že by nijak sexuálně přitažlivý herec opustil kvůli jiné ženě takovou krasavici, jakou je Jana. Šulcová byla na vrcholu slávy, úspěšnější než nevěrník. Na rodině si zakládala a o to větší deprese měla, když se jí rozpadla. Na krku jí zůstaly dvě dospívající holky, bylo jí čtyřicet a muž, s nímž chtěla strávit celý život, si řešil krizi středního věku v jiné posteli.

Vízner si užíval, vypadal mladistvě, jako čtyřicátník měl nejlepší léta před sebou. Zatímco ona, jako stejně stará žena, byla za zenitem největšího půvabu. Alkohol a antidepresiva jí komplikovaly práci a ještě tu byly pubertální dcery Róza a Tereza. „Devadesát procent veškeré energie mě stálo přetvařování se před dětmi, aby nepoznaly, jak trpím“, vzpomíná herečka, která se za deset let dokázala z tohoto marasmu dostat, byť za cenu značných zdravotních problémů. A za dalších pár roků si uvědomit, že chce být sama, bez partnera, protože je to maximálně osvobozující.

Fotogalerie
8 fotografií


Dvaašedesátiletá Jana Šulcová je nyní naprosto vyrovnaná, až se chce říci, že za cenu utrpení dosáhla jisté nirvány. Škrtící podkolenky ji rozhodí víc, než její, k věku adekvátní, vzhled. Což je u bývalé krasavice naprosto nebývalé. „Mám úžasné holky, už dospělé ženy, nádherná vnoučata. Náš rodinný dům je jich plný. Miluji svoji zahrádku. Co víc si můžu přát,“ říká Šulcová.

Její exmanžel Oldřich Vízner zdaleka takovou pohodu nemá. On si nemůže dovolit být ve výslužbě, pro radost jezdit s divadlem a přivydělat si nějakou rolí před kamerou či dabingem. Vízner musí makat jako mladý, síly plný chlap. Musí vydělat na domácnost, bydlení, zajistit tři malé děti, osmiletou Anežku, šestiletého Alberta a dvouletého Františka, který je mladší než jeho vnoučata. Navíc tu je o pětadvacet let mladší partnerka, herečka Vendula Křížová. Vízner si nyní naštěstí dobře vydělává v seriálu Velmi křehké vztahy a jeho Vendula zase rolí Pusenské v nekonečné Ordinaci na Nově.

Každý projekt ale jednou skončí a Víznerovi zbude nijak výnosné divadlo. A to samé platí pro jeho ženu Vendulu, která jednoho dne může zjistit, že partnerovi, jenž by mohl být jejím otcem, dochází v ložnici dech…