Zatímco Šípek o krachu desetiletého vztahu se zpěvačkou nemá problém mluvit a dokonce přiznal, že za jeho odchodem je jiná žena, bývalá honorární konzulka v Ženevě Zuzana Mausová, zpěvačka zatím taktně mlčela. Rozchod se známým architektem sice nekomentuje, ale na otázku, jak poznamenal rozchod rodičů šestiletého Artura, odpověděla. Zasáhlo syna odstěhování otce od rodiny? „Syn na to nic neříkal,“ okomentovala to zpěvačka, která se v sobotu ukázala na koncertu na hradě Houska. Bylo to vůbec poprvé od rozchodu.

Machálková zatím nebyla celé tři týdny vůbec schopna komunikovat. „Byla to ta nejhorší věc, která se mi v životě přihodila,“ svěřila se pouze kamarádce v Divadle Broadway.

Zpěvačka poté, co jí Šípek oznámil rozchod a odešel z bytu, odjela se synem na dovolenou k moři a pak na chalupu do severních Čech. Malý Artur je tak stále s maminkou, ostatně tak tomu bylo i dříve! Při otcových častých zahraničních cestách a pracovní zaneprázdněnosti na to byl zvyklý.

Šípek o syna v žádném případě přijít nehodlá. „Chci ho pravidelně vídat, a to nejen o víkendech, ale brát si ho i na dovolené. Chci se o něj starat a věřím, že se s Leonou dohodneme,“ řekl v neděli Blesku.