Jako moderátor dokáže Leoš Mareš vydělat miliony korun měsíčně, jako podnikatel dokázal miliony korun prodělat.

Spolumajitelem firmy Flexible, která má síť obchodů s oděvy, se Mareš stal loni na podzim. Jenže už v červnu bylo na firmu uvaleno insolvenční řízení, kvůli nesplaceným dluhům. Své závazky v řádech milionů korun nedokázala Marešova firma stále zaplatit!

Fotogalerie
2 fotografie

„Nabízím firmě své nápady,“ řekl mimo jiné Mareš v listopadu loňského roku na slavnostní tiskové konferenci, kde svůj vstup do firmy oznámil. Těžko říct, jestli to byly právě nápady Leoše Mareše, které přivedly firmu až na finanční dno.

Soud proto 17. června vyhověl žádosti ostravské firmy Vyxntech, které Flexible dluží více než čtyři miliony korun za projektovou dokumentaci několika obchodů, dodávky materiálů a stavebních prací a firmu poslal do insolvenčního řízení.

Vyxntech rovněž žádá, aby na Flexible byl vyhlášen konkurs a předkládá další jména věřitelů Marešovy společnosti. „Celková dlužná částka ve výši 4 008 240 korun nebyla naší společnosti uhrazena ani tři měsíce po datu splatnosti,“ píší právníci spolešnosti Vyntech v návrhu na insolvenční řízení. Celkově by tak dluhy firmy měly výrazně překročit hranici pěti milionů korun.

Pro moderátora jsou finanční problémy jeho firmy nepříjemné i proto, že sám sedí ve společnosti Flexibble v dozorčí radě, čímž nabyl za počínání firmy zákonnou odpovědnost.