Text písně zkoumá policie, zda nejde o trestný čin. Nikdo zatím nebyl obviněn. Nařčení, že je rasistický, Brichta označuje za nesmysl, podle něj je píseň namířena proti politikům. "Nejdřív jsem myslel, že předvolání na policii v Praze 8 je nějaký vtip, ale nemám s tím problém. Čím dříve se všechno vysvětlí, tím líp," uvedl Brichta.

Ke skladbě s refrénem "Politici dělaj z každýho vola/ na ulici kradou cikáni kola/ už by to vyřešit měl/ nějakej deratizer" se dnes vyjádřila také Dělnická strana (DS), jejíž předseda Tomáš Vandas uvedl, že DS považuje mediální humbuk kolem písně za hledání problémů tam, kde nejsou. "Věříme, že lidé v předčasných parlamentních volbách zvolí konečně změnu, odstaví vládní korupčníky od moci a úlohu 'deratizéra' bude pečlivě plnit Dělnická strana se svými zvolenými zákonodárci," píše v prohlášení.

Brichta se od DS distancuje. "O tom prohlášení nic nevím, ale už název 'dělnická' mi připomíná KSČM a takové strany mě nijak neberou," řekl Brichta. Zneužití písně například v předvolební kampani nepředpokládá. "Když přijdou žádat o souhlas, tak jim ho nedám a tím to pro mě končí. Dělnická strana nebo Národní strana jsou party, které jsou mimo mě," prohlásil Brichta.

Poslechněte si kontroverzní píseň.