Projekt, který sám nazývá lyrikálem, Horáček připravuje k realizaci už několik let. V definitivní podobě jej představil loni v listopadu, premiéru má mít v říjnu. Ve spojení s ním padala nejznámější jména čekého showbyznysu od Karla Gotta po Jaromíra Nohavicu.

Když ale nedávno na Tržní kolonádě v Karlových Varech uspořádal přehlídku kostýmů a zpívaly se ukázky z představení, mnoho známých tváří se neobjevilo. Roli ústředního hrdiny zpíval neznámý herec Jan Sklenář, v růžovém kostýmku se objevil tanečník Jan Bursa, mezi účinkujícími bylo nejznámější téměř kompletní osazení skupiny NightWork. Sám Horáček už účast některých hvězd zpochybnil s tím, že pokud mu nebude vyhovovat jejich projev, raději role přenechá mladším a šikovnějším.

Známý textař a rentiér, který získal velké jmění díky prodeji sázkové kanceláře, "nenachytal" na svůj projekt žádné sponzory. Financuje jej z vlastních zdrojů a přiznal, že do něj investoval neskutečnou částku.

Pokud se mu vyplatí až ve chvíli, kdy se do Státní opery prodá 150 000 vstupenek, znamená to, že při průměrné ceně vstupenky 900 korun a maximálnímu počtu 1034 diváků v hledišti by musel představení při plné návštěvnosti odehrát stopadesátkrát. Celkem ho tedy projekt stál přes sto milionů korun.

Bývalý hazardní hráč si sám přiznal, že tohle rozhodně sázka na jistotu není.