Slezáček, který stále leží na ARO střešovické nemocnice s těžkým otřesem a otokem mozku, se sice již v pondělí probral, zatím však nemůže mluvit. Pokud se prokázal, že řídil pod vlivem opilý nebo zdrogovaný, mohl by jít až na dva roky do vězení. Informuje o tom deník Aha!

Krom řízení pod vlivem návykových látek si bude zodpovídat také trestný čin neposkytnutí první pomoci a ublížení na zdraví. Slezáček totiž místo toho, aby se postaral o svou zraněnou matku, která při nehodě utrpěla zlomeniny klíčních kostí, dal se zběsile na úprk. Ještě předtím však si vytáhl z kufru své osobní věci…

Podle advokáta bude nehoda samotná klasifikována zřejmě jako přestupek. Přesto se Slezáčkovi nejspíš pořádně prodraží. Jestli se řízení pod vlivem drog prokáže, škodu na autě si bude muset exmoderátor uhradit z vlastní kapsy. Povinné ručení se na takové případy totiž nevztahuje. A nejedná se o žádný pakatel. Slezáček svou šílenou jízdu na svém autě utržil škodu za půl milionu korun!

Výsledky krevních testů budou známy až za čtrnáct dnů. „Případ je dále v šetření,“ řekla Aha! mluvčí kladenské policie Michaela Nováková. Policie totiž přímo u nehody nemohla u exmanžela Simony Krainové provést dechovou zkoušku, protože zkolaboval. Nicméně: „Slezáček byl úplně mimo a byl z něj cítit alkohol,“ řekli Blesk.cz svědci z místa nehody.

Zraněného Slezáčka v nemocnici denně navštěvuje jeho přítelkyně Žaneta, s níž má Slezáček čtyřměsíčního syna Kylián. Zdravotní stav exmoderátora a exmilence mnoha český celebrit stále zůstává vážný.

Fotogalerie
3 fotografie

Policejní mluvčí uvedla, že řidič se po nehodě zhroutil a nebyl schopen podstoupit dechovou zkoušku, proto mu byla odebrána krev v pražské nemocnici ve Střešovicích, kde je nyní hospitalizován. S jakým výsledkem, to neuvedla.

Vezl drogy?

Nehoda Slezáčka ale měla pokračování. U místa následně zastavila Škoda Octavia, jejíž posádka se snažila zraněným pomoci. Do ní ale narazil třetí vůz, v němž byla mimo jiné zraněna sedmiletá dívka, pro kterou přiletěl vrtulník.

Policie nejdříve naznačovala, že Volkswagen Passat byl kradený a navíc v něm byly převáženy drogy, tuto informaci ale později nepotvrdila.

Slezáček měl v sobotu večer se současnou manželkou Žanetou slavit narozeniny. Místo toho skončil v nemocnici. „Jsem z toho v šoku. Volali mi to známí, snažím se Bořkovi dovolat, ale zatím marně,“ sdělila Blesku modelka Simona Krainová.

Svou kariéru postavil Bořek Slezáček na slavných modelkách! Čtěte ZDE!