Sběratelé autogramů jí ani tolik nevadili, ale když se k Banderasovi přiblížily pohledné ženy a chtěly se s ním vyfotografovat, vyskakovala jako čertík z krabičky. „Ne, ne, ne. To není možné,“ málem dupala vzteky nohama, zatímco Banderas s úsměvem zapózoval a dotyčnou i objal.

Není divu, že ho ženský zájem potěšil. Tři dny v Karlových Varech trávil hlavně ve společnosti mužů. Tak vypadal i večer, kdy se konal závěrečný ceremoniál s předáváním cen. Banderas skončil u stolu na cigárku s Johnem Malkovichem a Markem Ebenem. Zpestřením bylo pár členek organizačního štábu festivalu, na které by ovšem jeho manželka Melanie Griffith rozhodně nemusela žárlit.

Banderas již v pátek převzal cenu prezidenta festivalu a na ceremoniálu předával cenu za režii, jejíž laureát Andrea Dresen ho požádal o podpis. Cenu nejlepší herečce, Dánce Paprice Steen, předával ´inspektor Dalglish´ alias Roy Marsden, jehož manželka produkovala závěrečný film festivalu Piráti na vlnách. Vedle charismatického Banderase ovšem bledla sláva všech a takový John Malkovich byl upřímně potěšen, když se s ním poté, co kolem prošel španělský hřebec, chtěla vůbec ještě nějaká žena vyfotografovat.

Závěrečná párty festivalu proběhla v poklidu, všichni už se těšili po devíti dnech domů a nikdo neměl náladu na bujaré oslavování. 44. ročník mezinárodního filmového festivalu, a tudíž i Karlovy Vary všechny zbylé hvězdy opustily během neděle a město se tak může ponořit zpět do poklidného spánku lázeňského letoviska.

Od 2. do 10. července 2010 všechno vypukne nanovo se 45. ročníkem.