Jen co také herečka vyšla z budovy plastické chirurgie vinohradské nemocnice, nasedla do taxíku a nervózně si zapálila. "Celá zahrada byla pod vodou a ve stavení voda dosahovala metru dvaceti," řekla Blesku zdrcená Jirásková. Minulé léto celé proležela kvůli třem operacím v nemocnici a na chalupu se nedostala ani jednou. "A tak mi ta příroda scházela. Veškerou práci jsem proto teď odřekla, abych si to na chalupě pořádně užila. A přijdou povodně. Ono mi to snad už v Malenicích není souzeno," říká nešťastně herečka.

Fotogalerie
5 fotografií

Řeka Volyňka nadělala pěknou paseku. Starosta Malenic situaci dokonce přirovnal k povodním v roce 2002. A chalupa Jiráskové, kam pravidelně jezdívala s režisérem Zdeňkem Podskalským, to schytala. Veškeré zařízení včetně elektrických spotřebičů je poničené, podlaha a zdi promočené, všude špína.

"Z toho nejhoršího mi chalupu dostala hodná paní sousedka. Sehnala vysoušeče a snaží se, abych mohla v Malenicích strávit v létě alespoň pár dnů, ale nevím, zdali se to podaří," míní Jirásková. Herečka je skutečně nešťastná. Tím spíš, že operace kýly dopadla dobře a může už v pohodě chodit. "A můžu si už i sama doma vařit a to je bezvadné. Jsem zase soběstačná," chlubí se Jirásková.