Představa, že by na kterémkoliv zahraničním filmovém festivalu utíkali nejvýznamnější hosté ještě před projekcí úvodního filmu, je téměř nemyslitelná. Jenže bývalý premiér Topolánek ukázal, že v Česku to je možné velmi snadno. Spolu se svou milenkou Lucií Talmanovou využil krátké přestávky mezi úvodním ceremoniálem a následnou projekcí filmu Dar a velký sál v hotelu Thermal bez skrupulí opustili. Kam expremiér tak spěchal?

Speciál Karlovy Vary

Na opulentní soukromou večeři s nejmocnějším českým byznysmenem, šéfem ČEZu, Martinem Romanem a jeho manželkou Lenkou.

„Seděli v zádní části vyhlášené karlovarské restaurace Embassy, aby je nikdo nerušil. Byli tam společně asi dvě hodiny. Dali si večeři, vypili asi čtyři láhve vína. Roman to pak všechno zaplatil,"řekl Blesk.cz člen personálu. Jak by také ne, když Roman si v ČEZu přijde na půlmilionu měsíčně, zatímco Mirek Topolánek pobírá už jen pár desítek tisích chudého poslaneckého platu.

"Vypadalo to, že se skvěle baví. Pan Topolánek si akorát stěžoval, že je mu tam strašné vedro. Dokonce musel odložit i sako, ale i tak byl celou dobu úplně rudý horkem,“ popisuje tajné „rande“ mocných jeden z jeho svědků.

Topolánek se zkrátka zřejmě rozhodl, že setkání s možná nejmocnějším Čechem je pro něj a jeho stranu pár měsíců před volbami důležitější, než slušné vychování.