Vždycky na jeden týden v červenci převezmou Karlovy Vary žezlo od Prahy a díky filmovému festivalu se lázeňské město stane společenským centrem republiky. Ani letos tomu nebude jinak, kdy se ve Varech koná už 44. ročník festivalu.

Čtěte: Speciál Karlovy Vary

Fotogalerie
6 fotografií

Velkou prestiž festivalu i tento rok například potvrzují jména hvězdných hostů, kteří na festival dorazí. Tentokrát si přijdou na své především ženy – do Varů totiž dorazí „Zorro“ Antonio Banderas a charismatický John Malkovich.

„Zákulisní informace dokonce říkají, že by Banderase mohla do Varů doprovodit jeho neméně slavná manželka, herečka Melanie Griffith,“ prozradil Blesk.cz zdroj z okolí pořadatelů. Každopádně v luxusním hotelu Pupp už pro slavné hosty chystají ta nejlepší apartmá, jejichž cena se blíží sto tisícům korun za noc. Vedení hotelu i festivalu už také bylo seznámeno se speciálními požadavky svých slavných hostů, které se týkají například jejich stravovacích návyků.

Velmi hustě budou zastoupeny i tuzemské celebrity. Michal Horáček právě na festivalu slavnostně odtajní části svého několik let připravovaného představení Kudykam, které označuje za své životní dílo. V hlavních rolích se představí Vojta Dyk a Ondřej Ruml.

Chybět nebude ani Jarek Nohavica nebo skupina Chinaski. Dorazí i nejslavnější český režisér Miloš Forman. Hlavní charitativní část festivalu patří nadaci Slunečnice Heleny Houdové. Světová topmodelka navíc chystá během Varů i velkolepou večeři, kde nebudou chybět ani ty největší tuzemské hvězdy.

Tradičně hojná pak bude i účast politických špiček. „Účast potvrdil jak pan prezident, tak i pan premiér,“ pochlubil se Jiří Bartoška. Dorazit by měl zřejmě i Mirek Topolánek, Václav Havel ale i Jiří Paroubek nebo David Rath. „Každý večer je navíc plánováno několik večírků, takže asi opět bude platit, že Karlovy Vary v průběhu festivalu nespí ani v noci,“ dodávají pořadatelé. Festival se koná ve dnech od 3. července do 11. července.