Skupina Depeche Mode vtrhla na “stage” krátce před 20:00, čímž trochu zaskočila stále přicházející fanoušky. Předkapelou mělo být jako na většině koncertů turné Depeche Mode americko-francouzské elektronické duo Motor. Bez vysvětlení však začaly hrát rovnou hlavní hvězdy večera.

Kapela hrála v Česku již pošesté a prostory v okolí stadionu už hodiny před koncertem zaplněly davy příznivců. Mnozí fanoušci přišli celý v černém, včetně tmavých brýlí. Mezi diváky bylo hodně cizinců, nejvíce z Polska a ze Slovenska.

Obavy z nepříznivého počasí se nenaplnily a kromě občasného deště se koncert odehrával v ideálních podmínkách.

Fotogalerie
8 fotografií


Depeche Mode, doplnění o další doprovodné hráče, přišli na scénu chvíli poté, co na rozsvícené polokouli začaly blikat iniciály jejich názvu D a M. Formace. Stejně jako na předchozích koncertech turné zahráli na úvod "pecku" In Chains, která otevírá i jejich aktuální album. Píseň doprovodily efektní projekce na obřích plazmách.

Mnozí lidé strávili velkou část koncertu vestoje a téměř celý stadion doprovázel chytlavé, zejména elektronické melodie Depeche Mode rytmickým tleskáním.

Každé gesto lídra kapely Davea Gahana do publika nebo jeho občasný tanec s mikrofonem vyvolal obrovské nadšení bouřících diváků.

Několik dívek atmosféru hučícího kotle lidí nevydrželo, zkolabovaly a musely být ošetřeny přítomnými lékaři.

 

Depeche Mode v Praze Edenu
Autor: Foto Blesk David Malík



Vedle nových písniček jako Wrong či Hole To Feed zazněly i starší hity Master And Servant a Personal Jesus, dokonce došlo i na skladby Fly On The Windscreen a Strangelove, které kapela několik let vůbec nehrála. Poprvé se kapela rozloučila po písni Never Let Me Down Again, ale nakonec se před skvělých a nadšených více než třicet tisíc přízniivců ještě dvakrát vrátila. Dvouhodinový koncert zakončila balada Waiting For The Night doprovázená stovkami rozsvícených zapalovačů.

Příznivci v Česku velmi oblíbené kapely, kteří se na dnešní koncert nedostali, mají ještě jednu možnost. Depeche Mode se do České republiky vrátí v rámci svého prodlouženého turné, kdy zahrají 14. ledna příštího roku v pražské O2 areně.