„Tohle jsem opravdu nikomu neslíbil. Byl jsem osloven, ale to je všechno,“ svěřil v úterý Blesku udivený Slavík. A překvapeny jsou i další hvězdy českého showbyznysu…


VÝZVA: Rozlučte se s Waldemarem Matuškou prostřednictvím Blesk.cz

Na adresu online@ringier.cz posílejte texty svého rozloučení (maximálně 200 znaků). Do předmětu zprávy napište "Rozloučení s Waldou". Všechny vaše zprávy a vzkazy předáme rodině Waldemara Matušky.

Krom toho je také v den pohřbu uveřejníme na Blesk.cz


Nechápavě kroutí hlavou i zpěváci Marta Kubišová (66), Václav Neckář (65), Zdeněk Rytíř (65) či divadelní režisér Karel Mareš (82). Na pohřeb jejich kamaráda Waldy je dosud nikdo nepozval. A na neveřejnou část posledního rozloučení na Žofíně, kde se počítá se 750 lidmi, je vstup bez pozvánky přísně zakázán.

„Byl jsem svědek, že Olinka Matušková dávala na seznam Martu Kubišovou. Kdo jiný by tam měl jít, nežli ona? Byla dobrou Waldovou kamarádkou,“ tvrdí šéf kapely K.T.O. František Hacker (71). Kubišová ale pozvánku neobdržela. „Na pohřeb nejdu, nikdo mě nepozval,“ řekla v úterý Blesku.

352321:gallery:true:true

Rozčarován je i Neckář. „Pozvánku jsem nedostal a je mi to hodně líto, rád bych dal Waldovi sbohem,“ vysvětlil v úterý Blesku Neckář.

352319:gallery:true:true

Pozvání nedošlo ani textaři Zdeňku Rytířovi, který do roku 1972 hrál v osobní Waldemarově kapele. „Holt se nemůže na všechny zřejmě dostat,“ podotkl smutně Rytíř.

Bez pozvánky je také divadelní režisér Karel Mareš (82), který s Waldou spolupracoval v Semaforu a napsal pro něj řadu velkých hitů!

„Napsal jsem Waldovi ty největší hity – Tam za vodou v rákosí, který zpíval s Evou Pilarovou, Červencové ráno, Rudý páv, Divoký koně - a teď to vypadá, že se nedostanu na jeho pohřeb,“ řekl Blesk.cz Mareš, který zavolal do redakce, že je také jedním z těch, kteří nedostali pozvánku. Přitom bez pozvánky, kterých bylo vytištěno 750 kusů, se na Žofín nedostane. Ochranka totiž na smuteční obřad nikoho bez pozvánky nepustí.

„Organizátoři mi volali s tím, že mi pozvánku pošlou. Stále mi ještě nepřišla. Pokud přijde zítra ráno, do Prahy z Liberce, kde nyní žiju, to již nestihnu,“ řekl Blesk.cz Mareš.

„Moc mě to mrzí, chtěl jsem se s Waldemarem rozloučit. Obávám se ale, že mě tam bez pozvánky nepustí a já pojedu do Prahy zbytečně,“ dodal smutným hlasem divadelní režisér.

GOTT: Já že mám pronést smuteční řeč?
To Gotta zjevně hned tak něco nepřekvapí. Kvůli Waldemarovi sice zrušil lukrativní kšeft ve Spojených arabských emirátech, ale nepředpokládal, že pronese smuteční řeč. „Až uslyším hrát Sbohem, lásko, nebudu mít vůbec sílu mluvit. Chtěl jsem se Waldovi před rakví jen hluboce uklonit. Určitě by se mu nelíbil nějaký příliš patetický proslov,“ řekl Blesku Gott.

352320:gallery:true:true

Rozhodl se ale, že pro něj překvapující program pohřbu nezkazí. „Když už je to takhle všechno naprogramované, samozřejmě promluvím. Nechci dělat problémy. Bude to ale osobní a o čem to bude, mě napadne, až na mě dýchne ta atmosféra v sále,“ ví už nyní Karel Gott.

Pro Karla Gotta bude zítřek velice těžkým dnem již od časného rána. Ještě před samotným obřadem totiž zavzpomíná na zesnulého přítele ve Studiu 6. „Bude to dlouhý a smutný den,“ svěřil se Gott.

Slavík nebude v televizi sám, před přímým přenosem pietního aktu z pražského Žofína, který začíná v České televizi v 10 hodin, uctí památku Waldemara Matušky i Karel Štědrý a Václav Hybš, účast přislíbila také Jiřina Bohdalová.