346404:gallery:true:true

Smuteční řeč nad rakví pronesl Marešův dlouholetý kolega Karel Hábl (71). „Znali jsem s Vaškem padesát let, nemohl jsem vdově tuto službu odmítnout, i když mi smutek svazuje hlas.“ řekl Blesk.cz Hábl hlasem, který prozrazoval veliké dojetí.

Fotogalerie
18 fotografií

„Studovali jsme spolu na DAMU a společně ještě na škole točili film Dvanáct, který režírovala Eva Sadková podle scénáře Pavla Kohouta,“ dodal. Šlo o ojedinělý projekt, kde herci odcházejí společně do oblastního divadla a podle tehdejších trendů i společně žijí a hospodaří.

S Marešem se přišli rozloučit několik kolegů ze seriálu Ulice - Andrej Jastraban, Šárka Ullrichová, Zdena Hadrbolcová či Ljuba Krbová. Posledním sbohem přišli dát také herci David Prachař, Linda Rybová, Uršula Kluková, Bořivoj Navrátil nebo Pavel Trávníček. "Byli jsme velmi dobří kolegové, Václava jsem znal opravdu dobře. Jako vždy to je komplikovaná ztráta, jakoby vám odcházel někdo z rodiny. Ať má Václav cestu lehkou," řekl Trávníček pro Blesk.cz.

Rozhovor s Pavlem Trávníčkem

346381:gallery:true:true

Některé z Marešových hereckých kolegyní nedokázaly během obřadu skrýt dojetí. Nejvíce smutek nad ztrátou milovaného kolegy přemohl Šárku Ullrichovou, která v seriálu Ulice hrála Marešovu snachu. Herečka proplakala celý obřad a z pohřbu odcházela vyčerpaná, s výrazem obrovského smutku ve tváři.

346296:gallery:true:true

Kromě herců z Ulice ale překvapivě nepřišel Václava Mareše na jeho poslední cestu vyprovodit skoro nikdo z jeho slavných kamaradů a spolužáků. A to přes to, že o pohřbu informovala všechna média. "Chyběla především Iva Janžurová nebo Hana Maciuchová," řekl jeden z účastníků pohřbu.

346330:gallery:true:true

Václav Mareš upadl po roce 1989 trochu v zapomnění. Zahrál si ve filmu Byl jednou jeden polda, jinak bylo hereckých příležitostí málo. Až přišel nekonečný seriál Ulice, kde Nova dala herci velikou šanci. Postava Františkova dědečka Dalibora Lišky byla na obrazovce téměř denně. „Měl z toho obrovskou radost. Sebrala mu ji až ta zákeřná choroba. Venca to ale nevzdal, točil do poslední chvíle,“ připomněl Hábl. Mareše tak diváci uvidí na obrazovce ještě v září.