ČTĚTE ONLINE ZÁZNAM - VELKÁ FRAŠKA EVY A VAŠKA: MEGAPOUŤ SKONČILA, NAD ŘÍPEM POPRVÉ VYSVITLO SLUNCE

DOPRAVA
Co slibovali: Speciální autobusy z 84 měst po celých Čechách i Moravě, posílení vlakových spojů a letadlo pro fanoušky z Ostravy a okolí.
Jak to dopadlo: Autobusy nakonec vyjely jen z jednavaceti měst. Do autobusového speciálu si místenku koupilo pouhých 22 fanoušků a těm peníze museli nakonec vrátit. Vlakové spoje posíleny nebyly, jízdné by prý bylo příliš drahé. Jediné letadlo, které se nad Řípem proletělo, bylo to objednané Bleskem.

Fotogalerie
31 fotografií

POČET DIVÁKŮ
Co slibovali: Před rokem mluvil Petr Novotný o 105 tisících vstupenek na tři megakoncerty. Chtěl tak trumfnout koncert bratří Nedvědů, který pořádal v roce 1996 na Strahově a na který přišlo 70 tisíc lidí. Ještě v listopadu Petr Novotný tvrdil, že už má prodáno 26 tisíc lístků.
Jak to dopadlo: Koncert byl nakonec jen jeden, dorazilo kolem 2,5 tisíce příznivců české písničky. „Můj odhad? Tak osm až dvacet tisíc lidí!,“ tvrdil ještě v pátek Novotný. „Lístky se prodávají i v trafikách a tyhle počty nemáme úplně podchycené,“ dušoval se. Nakonec však přiznal, že se prodalo 19 700 lístků. Ty byly součástí »balíčku« s DVD a knížkou o Evě a Vaškovi.

ÚČAST HVĚZD
Co slibovali: „Jednání o účasti Eltona Johna jsou už docela daleko. Byl osloven rakouský manažer, který má na starosti koncerty Johna v Evropě,“ tvrdili tehdy organizátoři. Elton John si přitom za koncert říká 40 tisíc eur, tedy asi milion korun.
Jak to dopadlo: Po Johnovi se země slehla. Jednání asi nedopadla... Nebo už Novotný neměl další milion, když Eva s Vaškem měli za trojkoncert dostat jeden a půl milionu? Diváci se nakonec mohli těšit aspoň z Pepy Zímy, Moravanky nebo Honzy Nedvěda.

SLUŽBY V MÍSTĚ KONCERTU
Co slibovali: Novotný sliboval velké množství stánků s občerstvením a suvenýry. „Bude to vlastně jeden velký piknik, u kterého si všichni zazpíváme. Občerstvení si proto řada lidí přinese s sebou z domova, ale ani ti ostatní nebudou stát žádné velké fronty,“ plánoval tehdy.
Jak to dopadlo: Žádné velké fronty ke zlosti stánkařů se opravdu nestály. Jenže to nebylo celkovou připraveností, ale nízkou návštěvností. Stánkařům pořadatelé naslibovali hory, doly – při desetitisícové účasti už si stánkaři mohou přijít na hezký výdělek. Na koncertě radia Blaník, který se konal taktéž v sobotu na Konopišti, bylo odhadem 15 tisíc lidí. Tam si stánkaři dozajisté vydělali a prsty jim pro samou práci skřehnout ani nestačily.