Na zahradě brněnského dětského centra strávila s dcerou, kterou před časem nechala ležet v kočárku na ulici, téměř tři hodiny. Odcházela s pláčem a bez ní…

Regina na včerejšek nemohla dospat. „Chci ji mít doma. Moc všeho lituji,“ řekla Blesku pár minut před návštěvou dětského centra. O pár okamžiků později už držela malou Isis v náručí. Hladila ji, chovala a na jejích rtech bylo vidět, že si s ní povídá.

Fotogalerie
7 fotografií

Něžně se holčičky dotýkala a podle všeho se nemohla dočkat, až ji bude mít doma. Její štěstí ale trvalo jen několik desítek minut. Jen tak dlouho směla být matkou s dcerou v náručí. To už ale věděla, že si holčičku domů neodnese!

Stále tomu nemohla a nechtěla uvěřit. Reginina bolest byla doslova hmatatelná. „Chci ji mít doma. Se mnou jí je nejlíp, tady není a nemůže být šťastná,“ opakovala Regina v slzách, když opouštěla bránu ústavu, a té zprávě odmítala uvěřit. Rozhodnutí soudu je ale jednoznačné. Předběžné opatření, kterým rozhodl, že malá Isis zůstane v ústavu, prodloužil do 24. června.


Kdysi patřila mezi VyVolené... Na Reginu Paolu Agiu, známější spíše pod svým rodným příjmením Holásková, se teď valí jedno neštěstí za druhým. Může si za to ale zčásti sama… Bojuje o vrácení dítěte, které ale předtím nechala na ulici. Má za sebou dopravní nehody, rvačku, obvinění z pronásledování partnera…

Dvě návštěvy týdně, jen pár hodin s dcerou Isis. Výsledek toho, že ji opustila… „Položila jsem ji na zem, na místo, kde jí nehrozilo žádné nebezpečí. Můj přítel Pavel stál se třemi kamarády asi o 50 metrů dál. Zavolala jsem na něj, ať se o ni postará,“ vzpomíná Regina na událost z konce dubna.

Dnes lituje, když za dcerou dochází do dětského centra, kam dítě umístila sociálka. Proč putovala holčička právě tam? Po listopadové hádce se o ni Regina starala sama. V chatě bez vody, jednu dobu bez elektřiny a krátce i bez topení! Do toho si přivodila bolestivé zranění ruky.

„Cítila jsem se unavená. Byl to projev totálního zoufalství,“ komentuje svůj zkrat Regina. Podobné excesy s přítelem měla za sebou dva. A scénář měl být vždy stejný. Přítel, který nefiguruje v rodném listě dítěte, přivolal policii, aby se nedostal do problémů.

Včera si chtěla dcerku z kojeňáku odnést. Ale dostala jen šanci na návštěvu. Právě ve chvíli, kdy se bavila s Bleskem, jí volal přítel: „Soud ti ji ještě nedá. Minimálně měsíc…"