Právě zde vznikne část příběhu odehrávajícího se v tropické Africe, kde na hlavního hrdinu doktora Dobeška čekají strasti a pasti v podobě divoké zvěře, hadů a tropických nemocí.

"Diváka bychom mohli obelstít záběry z některé z českých zoologických zahrad. Tvůrci se však shodli, že si autor literární předlohy zaslouží, aby natáčení proběhlo v autentickém prostředí," řekla mluvčí projektu Dana Voláková.

A tak celý štáb odletí už v sobotu do Nairobi, kde se má potkat s velvyslankyní Gitou Fuchsovou, která se prý o projekt zajímá. Den poté přejedou na obhlídku lokací do nedaleké nemocnice v Itibo, odkud budou vyjíždět do národního parku - konkrétně k jezeru hrochů a k jezeru růžových plameňáků. Zároveň na místě dohodnou podmínky pro natáčení plánované na podzim.

Film vznikne ve česko-slovenské koprodukci. Natáčet se bude od 13. července do konce prázdnin v Praze, Nymburku a Bratislavě. Na plátně se objeví například Markéta Plánková, Eva Holubová, Kristýna Nováková, Bob Klepl, Zuzana Bydžovská, Jitka Smutná, Jaroslav Šmíd, Oldřich Navrátil, Sandra Pogodová a Michal Novotný.

Knížka Miloslava Švandrlíka se od svého vydání počátkem 80. let dočkala díky čtenářské oblibě několika reedicí a stala se klasikou české humoristické literatury. Její hrdinové jsou podle Volákové typickými produkty ryzí české mentality a je jedno, zda žijí za socialismu, nebo dnes.

V lehké komediální nadsázce budou diváci sledovat příběh slušného, hodného, ale do dnešního života se skoro nehodícího doktora Čeňka Dobeška. Je svědomitým lékařem, ale neumí svého povolání a poslání využít k vlastnímu prospěchu jako někteří kolegové. Spokojen se svým životem po boku hezké manželky Zuzany a úděsné tchyně bydlí v obyčejném panelákovém bytě 2+1. Dobrodružství ale na sebe nenechá dlouho čekat.

V kinech by se film měl objevit 25. února příštího roku.