Principál Divadla Bez zábradlí tak ze svého extempore po představení v Novém Jičíně vyvázl jen zázrakem. Opilí mají štěstí. A tak Heřmánek včera odpoledne dokonce opustil nemocnici! Údajně proto, aby večer hrál ve svém divadle.

Podle informací Blesku měl Heřmánek při příjmu do novojičínské nemocnice v krvi přes tři promile alkoholu. „Když mu odebrali krev, nestačili doktoři zírat. Byl namol a k tomu zlomenina spánkové kosti!“ dozvěděl se Blesk z lékařských kruhů.

Tolik alkoholu v krvi předpokládá, že by Heřmánek v noci z pondělí na úterý po divadelním představení v Novém Jičíně vypil dvě piva dvanáctky a deset panáků tvrdého alkoholu. Tomuto množství stejně tak odpovídá i »menu« z dvou dvanáctistupňových piv, dvou dvoudecek vína a osmi panáků... „Měl v neštěstí i kus štěstí. Zlomenina spodiny lebeční nebyla tříštivá. Fraktura spánkové kosti je jinak nebezpečná. Lékaři mají vždycky strach, aby se nějaké úlomky kostí nedostaly do mozku,“ dodal expert z Ústřední vojenské nemocnice v Praze- Střešovicích.

Do této nemocnice, která je pověstná svými špičkovými neurochirurgy, byl Heřmánek z Nového Jičína přepraven vrtulníkem. „Za normálních okolností musí pacient po takovém pádu zůstat v klidu a neměl by pohybovat hlavou. Otok mozku při podobných úrazech způsobuje obrovské bolesti. Mozek na lebeční kosti tlačí. Při těžkém poranění této kosti se nemocný dokonce uvádí do umělého spánku,“ řekla včera Blesku pražská internistka MUDr. Zora Drouotová.