Alice Bendová (35): Už bych to neudělala!

Alice Bendová: Dva měsíce od porodu už byla na place a natáčela seriál Hop nebo trop.
Autor: Bára Pejšová

Kdy Vašíka porodila: Prvorozený syn přišel na svět 2. července 2007, přitom ještě v červnu měla herečka téměř každodenní natáčení! "Až podruhé otěhotním, nebudu tolik pracovat. Chystám se lenošit!"

Za jak dlouho se vrátila: Dva měsíce od porodu už byla na place a natáčela seriál Hop nebo trop. "Všichni čekali až porodím a dotočíme to. Na natáčení se mnou jezdil manžel Vašek (33) nebo mamča. Museli. Zatímco jsem točila, jeden z nich malého hlídal v karavanu nebo se procházeli. Co hodinku a půl jsem odbíhala, abych Vášu nakojila."

Pospíchala kvůli penězům: "Absolutně ne! Jen kvůli penězům bych se nikdy tak brzy nevrátila! V rodině jsme měli dobrou finanční situaci."

Lituje svého rozhodnutí: "Nelituji, ale už bych to neudělala. Myslím, že bych po porodu ty čtyři pět měsíců zůstala doma. Miminko netrpí, ale já byla citlivější, hormony dělaly divy, Vašíkovi jsem co chvíli měřila teplotu, protože jsem měla o něho strach," přiznává herečka. Dnes pracuje pět šest dní v měsíci, což jí vyhovuje...


Libuška Vojtková (28): Neměla jsem se kam vracet

Libuška Vojtková: Když byly Matyáškovi 4 měsíce, jezdila na turné s Monikou Absolonovou.
Autor: Bára Pejšová

Kdy Matyáše porodila: 26. srpna 2007. Na mateřskou musela odejít už ve čtvrtém měsíci těhoteství. "Bohužel jsem krvácela a píchala jsem si i injekce a to s povoláním tanečnice nejde dohromady. Především jsem nechtěla malého ohrozit."

Za jak dlouho se vrátila: Brzy. Když byly Matyáškovi 4 měsíce, jezdila na turné s Monikou Absolonovou. "Byla jsem ráda, když jsem se mohla odreagovat a vyrazit mezi lidi!" Zatímco Libuška vystupovala, syna jí hlídala babička.

Proč pospíchala: "Původně jsem si myslela, že se vrátím dříve, ale měla jsem příliš starostí," přiznává Libuška. Kromě rozvodu s Pepou Vojtkem řešila nedostatek pracovních příležitostí. "Neměla jsem se kam vracet. Až když se začaly zkoušet nové muzikály, měla jsme opět práci. Doma jsem tak zůstala až do desátého měsíce."

Lituje svého rozhodnutí: "Vůbec! Vlastně jsem ráda, že jsem doma zůstala déle," usmívá se tanečnice. Dnes chodí jen na večerní představení, přes den je doma.


Linda Finková (40): Manžel vydělává dost peněz

Linda Finková: Tři neděle po porodu už zkoušela muzikál Kleopatra
Autor: Ladislav Křivan

Kdy Matyáše porodila: Téměř čtyřkilového 'cvalíka' porodila 16. srpna 2008. "Už nevypadá jako E.T. ani Zdeněk Srstka, i když pořád nemá moc vlasů, teď je trošičku ušáček, ale krásný," směje se.

Za jak dlouho se vrátila: Tři neděle po porodu už zkoušela muzikál Kleopatra. "Nový muzikál bych nezačínala, ale tenhle jsme doprašovali. Za měsíc se začalo hrát. Každý den jsem si na ty dvě hodinky odskočila, ale malého jsem vždy měla s sebou. Skoro do půl roku jsem ho kojila," říká Linda. Práce začalo přibývat, muzikály se rozrůstaly, pomoc byla na blízku. "Maminka pomáhala, tchýně i dcera Viktorka, které už je deset," říká zpěvačka a manžel Richard Genzer (42) jí skáče do řeči: A hlavně já! "Ano, Richard pomáhal nejvíc," potvrzuje s úsměvem Linda.

Pospíchala kvůli penězům: "Vůbec. Manžel vydělává dost peněz."

Lituje svého rozhodnutí: "Nemám důvod. Po porodu jsem se hned dostala do pohody, všechno se krásně zvládalo a zvládá." Dnes Linda denně vstává v šest ráno, obstará malého, vypraví dceru do školy. "Jako ostatní maminky na mateřské. Práce není zase až tolik, mám osm až deset představení v měsíci, podle toho, co se hraje - Mona Lisa, Krysař, Tajemství. Kolem páté šesté večer zmizím z domu a v deset jsem zpátky. Ideální..."


Vlaďka Erbová (28): Málem jsem rodila v práci!

316626:gallery:true:true

Kdy Viktorku porodila: 9. února 2006. Vlaďka dnes patří k vyhledávaným modelkám, tehdy si ještě přivydělávala v nehtovém studiu. Den před porodem seděla u zákaznice!

Za jak dlouho se vrátila: Na molo už měsíc po porodu i s 12 kily navíc. "Pamatuji si, že to byla přehlídka v Teplicích. Předváděla jsem s Renatou Langmannovou a Bárou Kolářovou. Holky byly jako proutek a já z toho měla šílené trauma," přiznává. Malou Viktorku měla u sebe ve speciálním šátku a během přehlídky ji hlídala babička.

Pospíchala kvůli penězům: Nemusela, ale chtěla! "Přestože manžel vydělává, mám ráda své jistoty. Jsem hrdá a chci si na sebe vydělat. Rodina musí fungovat společně," zdůrazňuje kráska.

Lituje svého rozhodnutí: Tak rychlý návrat na molo sice neplánovala, ale paradoxně po porodu začala dostávat zajímavější a lukrativnější nabídky. "Proč je nevyužít, mladá věčně nebudu!"

Fotogalerie
3 fotografie