Herečka Bára Kodetová s houslistou Pavlem Šporclem a jejich nejmladší, dvacetiměsíční dcerou Violetou vysadili dva a půl metru vysokou borovici Sabineovu v lesní expozici Severoamerického lesa.

"U nás na zahradě máme spoustu stromů. Právě kultivujeme jabloně, protože se o ně 40 let nikdo nestaral. Zasadili jsme i lípu a máme stoletou nádhernou vrbu," chubila se Kodetová.

Se svou těhotnou manželkou Alicí zavítal na akci také frontman skupiny Olympik Petr Janda, aby vysadili v expozici lesních společenstev Asie čínskou borovici Armandovu. Na své zahradě, založené ve 30. letech minulého století, pěstují hlavně okrasné stromy. "Měl jsem plán, krásně namalovaný, kde byl každý strom, který se měl v budoucnu zasadit. Zahrada je dneska už docela přerostlá a občas nějaký strom spadne, naposled to byla douglaska a měla 38 metrů," vyprávěl Janda.

Fotogalerie
5 fotografií

V červenci Jandovi čekají dceru Anežku, pro kterou v současné době připravují dětský pokoj. "Bude mít pokojíček hned vedle nás, ale myslím, že ho začne užívat později," dodal Janda.

Moderátorka Duchková s podnikatelem Janem Hruškou zasadili v nově vznikající expozici lesních společenstev Asie tři metry vysokou borovici hustokvětou, která pochází z Japonska. "Oba máme vztah k přírodě a máme dvě zahrady. Na mé zahradě jsem si sama nedávno vysadila strom Ginkgo biloba," vzpomínala Duchková, která v první polovině května očekává narození prvorozených synů Jana a Adama.