Blesk spočítal českým královnám krásy index BMI a zjistil varující skutečnost. Dvě třetiny miss a předních českých modelek, jako jsou například Lucie Hadašová (22), Romana Pavelková (24) nebo Renata Langmannová (22), nebudou moci předvádět módu. Jsou považovány za výrazně podvyživené!

„Myslím si, že to je nesmysl. To by nemohla předvádět prakticky žádná modelka,“ řekla Blesku Renata Langmannová. „Měly bychom vypadat dobře – předvádíme prádlo a plavky a nejde mít nějaké to kilo navíc. Neznám mezi holkama z Miss ale jedinou, která by trpěla anorexií. Samozřejmě se udržujeme, ale o nic drastického nejde,“ dodala Langmannová.

„Je to hovadina. Dle mého názoru nezáleží na indexu BMI. Nejde posuzovat jen váhu, každá holka má jinak těžké kosti. Nejde se na to koukat globálně. Pro život uznávám, že je lepší a chlapi mají radši, když je holka krev a mlíko. Na molu by ale měly být dívky štíhlejší a mít vysportovanou postavu,“ vysvětlila Blesku Romana Pavelková.

Budou tedy na českých molech předvádět dívky krev a mlíko, nebo zůstane u trendu extrémně štíhlých krásek?

Co je Body Mass Index?

BMI se používá k odhalení problémů ve výživě, jako nízké hodnoty upozorňující na podváhu - pod 18,5 či mentální anorexii pod 17,5.

Fotogalerie
6 fotografií

Spočítejte si svoje BMI s naší kalkulačkou!