„Restaurace Alfa, kde se koncert uskuteční, je bývalé divadlo, kde jsem v letech 1970 – 1972 pracoval jako údržbář. Takže je to pro mne zvláštní pocit. Samotný sál má kapacitu 500 míst a mně osobně připomíná rockové kluby v Americe, kde v šedesátých letech začínali svoji kariéru takoví velikáni jako Chuck Berry, Little Richard a Elvis Presley,“ svěřil Říha na Andělech, kde ho doprovázela vdova po Šindelářovi, paní Zuzana. Ta se některých vystoupení zúčastní jako divák.

273056:gallery:true:true

Jiří "Dědek" Šindelář (+60)


S Říhou vystoupí na turné dva noví muzikanti, pětadvacetiletý a čtyřicetiletý. Jejich totožnost chce Olda odtajnit až na koncertech. Kletby tří úmrtí po sobě se prý nebojí. „Shodli jsme se na tom, že prokletí nemůže fungovat,“ řekl Říha odhodlaně.

Koncertů je zatím naplánováno šest, další ale průběžně přibývají. „Všechny koncerty začínají setkáním s fanoušky od 17 hodin, hrát se začíná v 19 hodin,“ doplňuje Říha. Posledních patnáct let hraní kapely bude mapovat i šestidílný speciální CD komplet, který má vyjít do měsíce a zatím nese pracovní název Memorial.

Vdova Zuzana s dcerou Vivien zoufale plakaly
Autor: Martin Mithofer

Vdova po "Dědkovi" Zuzana Šindelářová



Katapult pro Dědka

*27. března – Plzeň, klub Alfa
*1. dubna – Praha, klub Futurum
*17. dubna – Brno, klub Semilassi
*18. dubna – Havlíčkův Brod, KD
*24. dubna - Kadaň, klub Orfeum
*25. dubna – Podmokly, KD