Místo něho se Nova chce údajně upnout k jinému pořadu s názvem Vizita.

"Údernost pořadu vyšuměla. Zmizely drápy, které zatínal do těch míst, kam se jiní báli zabrousit. A z Očí začaly dokonce téct sladkobolné příběhy, které už málokoho zajímají. Proto není divu, že pořad je na konci s dechem," soudí zdroj blízký vedení TV Nova, který zaznamenal plány na zrušení exkluzivní televizní publicistiky.

Fotogalerie
1 fotografie

Z týdeníku Na vlastní oči zmizel kromě Johna také reportér Janek Kroupa, proslulý reportážemi se skrytou kamerou. "Kdeže jsou časy odhalené korupce, jakými bylo 'Pět na stole v českých'. Oči si moc dovolovaly," míní jeden z reportérů, kteří se publicistikou na Nově léta zabýval. "Jsem už mimo Novu. Mne vynechte, nic nevím, ode mne žádné vyjádření nečekejte," zdráhal se včera cokoli říct John, který před nedávnem televizi opustil.

"Počkejte si, jaká situace nastane. Pokud by něco přišlo, teprve pak se mohu vyjádřit," reagoval na informace Blesku Josef Klíma, který se na pořadu stále podílí. Z jeho hlasu se však dalo usuzovat, že není až tolik překvapen.

Zrušení prozatím odmítá šéfredaktor publicistiky a moderátor Střepin Stanislav Brunclík slovy: "O tom já nic nevím." Na otázku, zda lze místo 'Očí' očekávat jiný pořad s názvem Vizita, odpověděl: "Vizita se chystá, ale to je velká budoucnost. Byl by to asi jiný typ pořadu, ale vůbec není ve stadiu, že by mohl jít do vysílání."

Kdysi nejostřejší televizní magazín to neměl nikdy lehké. "Mám pocit, že hodně začal trpět politickými tlaky v době, když Nova začala vyjednávat pro sebe podmínky při digitalizaci televizního vysílání," naznačuje zdroj ze zpravodajství TV Nova.