Z původní sestavy kapely Gipsy.cz zůstal v tuto chvíli jen Radek Gipsy Bajga a Vojtěch Lavička. Historicky naposledy celá skupina vystoupila na předávání žánrových cen Anděl minulou sobotu.

„Třeba se ještě někdy s klukama sejdeme, třeba na nějakém pohřbu, na těch jsme dříve hrávali,“ prohlásil ironicky v přímém přenosu Vojta Lavička. Píseň, se kterou mají Gipsy.cz jet na Eurosong do Moskvy a kterou mají na závěr Andělů zahrát, ale prý už nacvičili s novými muzikanty.

Aby toho nebylo málo, nominovaná skupina TataBojs odmítla účast na slavnostním večeru a tatínek Ewy Farné (15) se rozhodl, že se zviditelní po boku dcerky.

Členové TataBojs kritizují úroveň ceremoniálu a nechtějí se ukazovat mezi hvězdami, které nejsou blízké jejich srdci. Koho z vystupujících myslí, nespecifikovali.

Večer moderuje Richard Krajčoa Aleš Juchelka. Zpívají Jana Kratochvílová, Tereza Kerndlová, Kryštof, Toxique, IMT Smile, Dara Rolins s Mariánem Čekovským a DJ Wichem, Čechomor s Ewou Farnou, Aneta Langerová s Tomášem Klusem a Markem Ztraceným.

Pár minut slávy ve světle reflektorů chce strávit otec Ewy Farné, Tadeusz. V mládí se hudbě aktivně věnoval a hodlá to připomenout na pódiu v sobotním přímém přenosu, který vysílá Česká televize.