Hvězda seriálů Třicet případů majora Zemana a Nejmladší z rodu Hamrů si chtěla sáhnout na život, a dokonce vyhrožovala napadením i svému manželovi!

Blesk Rázlovou zastihl v pondělí dopoledne v bohnické léčebně. Vypadala ztrhaně a jako by jí bylo všechno jedno. Po absolvovaných vyšetřeních si zapalovala jednu cigaretu za druhou a hovořila s policejní eskortou. Poté ji ústavní sanitka převezla z příjmu do jednoho z pavilonů léčebny.

"Pacientka je psychicky nemocná. Má v sobě depresivní prvky od mládí, které mohou recidivovat," řekl Blesku hereččin kamarád a psychiatr. Podle něho ji tentokrát do Bohnic dostala tzv. cyklická deprese, pro kterou je právě únor klasickým obdobím. "Trpí roztroušenou sklerózou a poruchou osobnosti. Přechod podzim – zima – jaro vyvolává u nemocných lidí sebevražedné sklony. Jsou schopni poškodit sebe, ale také svoje okolí," dodal zdroj. A to se právě stalo.

Fotogalerie
5 fotografií

Už dlouho se prý svému manželovi Jindřichu Santarovi (75) svěřovala, že »to jednou udělá« . "Když o tom člověk mluví, zpravidla se k tomu nechystá," vysvětluje přítel. Až když přijde útlum a ticho, jde prý už opravdu o »volání o pomoc«. Její muž to prý tentokrát naštěstí vycítil a zasáhl. Kdo povolal policejní hlídku ale zůstává tajemstvím.

Kdysi velmi populární herečka Regina Rázlová žije s manželem Jindřichem ve Strančicích u Prahy. Byl to právě on, kdo ji dokázal vzpamatovat z obvinění za vytunelování podniku Skloexport a způsobení škod ve výši 400 milionů korun.

Krutý úder života ale nastal už v listopadu v roce 1989. Úspěšná herečka musela odejít z Národního divadla, protože její otec Stanislav Rázl byl za komunismu předsedou, později místopředsedou české vlády. Stala se z ní uklízečka záchodků a posléze prodavačka v lahůdkářství.

Potom ji udali, že s otcem a synem Lukášem vytunelovala firmu. Rázlová od té doby zažila několikaměsíční vazbu, hledal ji Interpol a léčila se v různých psychiatrických zařízeních. "Nikdo se nemůže divit. Člověk by si takový život určitě nevybral. Jsou jedinci silní a potom slabší, kterým těžký život přinese těžkou psychickou diagnózu," řekl Blesku hereččin přítel a lékař v jednom.