Ke zhoubnému nádoru na plicích a zánětu v nich se přidal vážný neurologický problém. Herec a dabér komisaře Moulina byl proto urgentně přeložen na JIP neurologického oddělení.

Tam by měli lékaři diagnostikovat příčinu nových potíží, které v určitých momentech připomínají Parkinsonovu chorobu. Miroslavu Moravcovi se neustále motá hlava, bolí ho a herec téměř nevnímá okolí. Teprve až lékaři mozek vyšetří a bude v pořádku, může začít boj o život. V opačném případě je situace bezvýchodná.

„Je nutné pozastavit rozsáhlý zánětlivý proces v plicích. Pacient kvůli tomu bere silná antibiotika,“ dozvěděl se od lékařů Blesk. Český plicní expert Pavel Pafko může totiž přistoupit k operaci až po vymizení zánětu. „Nebezpečný nádor byl nalezen v přední části hrudníku, jakoby v mezihrudí,“ sděluje zdroj Blesku s tím, že před případnou operací by se stejně muselo sejít lékařské konzilium. Otázkou totiž je, zdali odebrat nádor celý nebo jen jeho část.

„Stav pacienta je opravdu vážný, ne-li kritický. Nikdo z nás nemůže předpokládat, jaký nabere celá věc směr. Zdravotních komplikací, a velmi nebezpečných, je tady skutečně moc najednou,“ netají se v Motole.