"Je to složité. Hana nemůže být ani minutu sama. Špatně se to říká, je to ale alkoholička a kleptomanka, která je navíc psychicky narušená. Potřebuje mít u sebe pečovatelku," řekl Blesku jeden z rodinných příslušníků.

Toto jsou zásadní důvody, proč Hanina slavnější sestra, Jana Brejchová (69), upustila od své původní velkorysosti a přehodnotila záměr, že poskytne ve svém bytě sestře azyl. "To opravdu není možné. To jsem mamince zakázala. Nemůže ve svém věku a se svou prací zastávat roli pečovatelky," vysvětlila Janina dcera Tereza Brodská (40).

Podle Terezy od počátku tohoto týdne rodina usilovně řeší, u koho z nich po návratu z nemocnice Hana skončí. Zatím to prý vypadá na nevlastního otce, se kterým žije i Hanina sestra Ilona. Byt je to prý velký a místo by bylo i pro pečovatelku. Jak Blesk zjistil, rekonstrukci vyhořelého bytu v Holešovicích uhradí pojišťovna. Kdy se tam ale herečka bude moci vrátit, zatím nikdo nedokáže odhadnout. Jisté je jen to, že v něm už Hana nebude žít nikdy sama.

"To nejde. Zapálila by zase cigaretou odpadky a situace by se mohla opakovat. Musí ji už pořád někdo hlídat," přiznal člen rodiny.