Teď je díky Blesku už v rukou policie. „Přes tři roky jsem se pokoušel dostat z pana Klemy půlmilionový dluh. Jsem rád, že ta noční můra skončila,“ řekl Zedníček.

Fotogalerie
6 fotografií

Klema byl dopaden proto, že fotoreportér Blesku, který byl podvodníkovi již delší dobu na stopě, zavolal linku 158. Tím se doposud neúspěšné tříleté celostátní pátrání po Lorantu Klemovi konečně uzavřelo.

Díky podobě s Pavlem Zedníčkem se Lorant Klema dostal před třemi lety do blízkosti Pavlových přátel a známých a obral je o miliony. Klemovy podvody nezastavilo ani trestní oznámení, které v roce 2006 podala Zedníčkova životní partnerka Hanka Kousalová. Klema totiž napálil i jejich rodinnou přítelkyni Alenu.

„Přijela ze San Franciska a Klema jí nabídl výhodnou koupi bytu s tím, že od ní potřebuje zálohu 500 000 korun,“ svěřila Blesku Kousalová. K prodeji nedošlo a po dlouhých tahanicích Klema vrátil pětinu sumy. Podvodník vytrvale měnil telefonní čísla a skrýval se. „Přiznávám, že hrát si na detektiva v reálném životě mě nebaví,“ postěžoval si k tomu Zedníček.

Klema okradl taky přítele miss Jany Doleželové, podnikatele Richarda Podroužka. „Dluží mi, mám dokonce podepsanou směnku,“ svěřil Blesku před časem Podroužek s tím, že v bytě Klemy byli exekutoři a nic tam už není. Teď mají okradení šanci dostat peníze zpět. Hovoří se o tom, že mezi okradenými jsou i slavný fotbalista Ivan Hašek a další známé tváře.


Jak dopadení falešného Zedníčka probíhalo?

V úterý vpodvečer se fotoreportér Blesku rozhodl jednat. Viděl, že Klema vychází jen ve svetru z restaurace U Zpěváčků v Praze 1, a tak okamžitě zavolal linku 158.

Protože to ale vypadalo, že se Lorant Klema snaží nenápadně zmizet jako už mnohokrát, fotoreportér se mu pověsil na paty a mohl tak dát policii přesné informace o jeho pohybu. Netrvalo dlouho a Lorant skončil v poutech.

Podvodník nabízel jako Zedníčkův sourozenec celebritám výhodnou koupi státního bytu v centru hlavního města a tahal z lidí peníze. Paradoxní je, že Pavel Zedníček ve skutečnosti žádného bratra nemá. Celostátní pátrání po Klemovi bylo vyhlášeno už v roce 2006, kdy na něj partnerka Pavla Zedníčka Hanka Kousalová podala trestní oznámení.

„Naposledy jsem vyšetřovateli volala před Vánoci a odpověď byla stejná jako předtím. Je prý po něm vyhlášeno pátrání. Přitom já sama Klemu potkávala v okolí jeho bydliště na Praze 2,“ řekla Blesku Hanka Kousalová.

Ona i Pavel Zedníček jsou rádi, že jim Blesk pomohl vyřešit vleklou a hlavně nepříjemnou kauzu.